Bekir Ağırdır: Muhalefete bakınca bir yılda iki seçim görüyorum

Bekir Ağırdır: Muhalefete bakınca bir yılda iki seçim görüyorum
KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, erken seçim için öngördüğü zaman diliminin hâlâ 2022 yılı sonbaharı olduğunu ve Türkiye için bir değil, belki de iki seçimin ufukta olduğunu söyledi.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, seçim için 2022 sonbaharını öngördüğünü ve muhalefetin durumuna bakılarak hemen ardından bir seçim daha olması ihtimali bulunduğunu söyledi.

‘BUZLU YOLDA ARABAYI KAYMADAN TUTABİLMEK’

T24’ten Murat Sabuncu’nun sorularını cevaplandıran Ağırdır, muhalefetin sınır ötesine asker gönderme tezkeresi sürecindeki tutumunu değerlendirdi.

Muhalif blokun ittifakını “buzlu yolda arabayı önce kaymadan yolda tutabilmek” metaforuyla açıklayan Ağırdır’ın değerlendirmeleri şöyle:

‘İLK SEÇİM, BU GİDİŞATIN DURDURULDUĞU AŞAMA’

“Muhalefetin bu tercihlerine bakarak şöyle bir öngörüye doğru geliyorum. Artık önümüzdeki dönemde sekerek seçim olacak. İki seçimden bahsediyoruz belki de. Birinci seçim bu gidişatın durdurulduğu aşama. Asıl inşâyı ise ikinci seçimden sonra konuşacağız. İlk seçim durup bir soluklanma olacak. Kurumsal onarımlar belki ikinci seçimden sonra olacak. Tarihi bir seçim olacak söylemleri de var ya, belki peş peşe iki seçim olacak. Ben hâlâ 2022 sonbaharını öngörüyorum. Asıl ondan sonraki seçimi konuşuyor olacağız belki de. Muhalefete bakınca sanki kaçınılmaz olan böyle bir şey gibi geliyor bana.”

‘TÜİK’İN VERİLERİ GÜVENİLİR DEĞİL’

Bekir Ağırdır, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ekim ayına dair yıllık tüketici enflasyonunu (TÜFE) yüzde 19,89 olarak ilan etmesini ise, “Sayıların güvenilir olmadığı çok açık.” diyerek yorumladı.

Hane halkının yaklaşık yarısının borçlu olduğunu belirten Ağırdır sözlerini şöyle sürdürdü:

‘TERCİHMİŞ GİBİ BİR DİL TUTTURULUYOR’

“İktidarın hem döviz kurlarını dengelemede, hem enflasyonu dengelemede artık mahareti yok. Bunu perdelemek için bu bir tercihmiş gibi söylemler var. Burada bile temel iki problem var. Hikayenin çalışabilmesi için yatırımların sürüyor olması lazım. Sorunları çözmek adına artık iktidarda bir maharet yok. Durumu kurtarmak adına tercihmiş gibi bir dil tutturuluyor.

‘ENFLASYON DA İŞSİZLİK DE ARTACAK’

Ben gerçek olduğunu düşünmüyorum. Güven ortamı tesis edilmeden yurt dışı yatırımcı yeni yatırım yapmıyor. Bütün hanelere değer hale geldiği için insanlar 6 ay sonrasına güvenemiyor. Sayıları bile bilerek manipüle ediyorsunuz algısı yerleştiği sürece ortamın pozitife dönme ihtimalini görmüyorum. Önümüzdeki dönemde hem enflasyonun hem işsizliğin artacağını beklemek mümkündür diye düşünüyorum.”