Ünlü ekonomist altında olacakları açıkladı

Ünlü ekonomist altında olacakları açıkladı
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada altın fiyatı konusunda son günlerde verilerin değiştiğini bu sebeple altın hakkında kısa süreli beklentilerini revize ettiğini açıkladı.

Ekonomist Atilla Yeşilada YouTube kanalında katıldığı programda atın fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yeşilada daha önce altın fiyatı konusunda kısa vadede bir hareketlilik beklemediğini ifade ederken bu konudaki tutumunu değiştirdi. Yeşilada altın fiyatının kısa zamanda yükseleceğini açıkladı.

Yeşilada bir hafta önce yine Artunç Kocabalkan’ın kanalında altın fiyatlarının sonbahar aylarında harekete geçeceğini  “Altın fiyatlarında aşağı veya yukarı büyük hareketin sonbahar aylarında bekliyorum. Çünkü o zaman ABD’de enflasyon manzarası belli olacak” açıklamasında bulunmuştu.

Yeşilada bu fikrini, son açıklamalar ve veriler ışığında değiştirdi. Altın fiyatlarının daha kısa süre içerişinde yükselişe geçeceğini bunun en temel nedeni olarak da kripto paralara olan talebin azalması olarak gösteren Yeşilada kripto paralara gelen regülasyonların altın fiyatlarını yukarıya doğru iteceğini açıkladı.

"ALTIN FİYATLARINDA İYİ BİR PERFORMANS BEKLİYORUM"

Yeşilada altın fiyatı konusundaki görüşlerini şu sözlerle anlattı:

“Kripto paralara regülatörler yani bizdeki BDDK ya da SPK’ya tekabül eden denetim kurumları fena halde taktılar. Siz böyle kafanıza göre para işi yapamazsınız. Gelip bir şekilde kayıt olacaksınız. Şeffaf olacaksınız ve bizim kurallarımıza uyacaksınız. Tabi kripto paranın cazibelerinden bir tanesini ortadan kaldırıyor. Kripto para, altına en büyük rakipti. Altın fiyatlarının yavaş seyretmesi ya da hakettiği değere gelememesi nedeni kripto paraydı. Bitcoin 60 bin dolara çıkarken millet altına değil onun peşine takıldı. Şimdi ben altın fiyatlarında birkaç aylık dönemde iyi bir performans bekliyorum. Belki ons altın bazında 1900 dolar görebiliriz daha yukarısını söylemek istemiyorum”

 

İlgili Haberler