Cüneyt Akman söyledi söyledi, korkudan sonunu getiremedi

Cüneyt Akman söyledi söyledi, korkudan sonunu getiremedi
Doların 17 lirayı aşmasının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ekonomist Cüneyt Akman, paylaşımın sonunu getiremedi.

Türk Lirasının tarihi eriyişi devam ederken, ekonomi yorumları da peş peşe gelmeye devam ediyor.

Son olarak doların 17 lirayı aşmasının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan ekonomist Cüneyt Akman, mesajın sonunu getirmek istemediğini yazdı.

Ülkeye yapılanın “Suikast” olduğunu söyleyerek iktidara yüklenen Akman, “Turk Lirası üstünden bütün ülkeye yapılan bu suikastin bir tek adı var ama onu da şimdi telaffuz etmek istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Akman, bir sonraki paylaşımında ise "Dış güçler" göndermesi yaparak, Merkez Bankası''nın faiz indirimi kararını eleştirdi.

Ekonomist Akman, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Şimdi duymaya başlarız dış güçler filan diye... Dış güçler şantajla veya silahla zorla mı faiz indirtti size... Eğer öyleyse açıkça söyleyin, ifşa edin, itiraf edin; hepimiz destek olalım size."

Merkez Bankası''nın swap anlaşmaları dahil rezervini de paylaşan Akman, kasada kaç müdahalelik para kaldığını da sordu. Akman,  "Bakın swap hariç filan demiyorum swap da dahil tcmb''nin 123 milyar $ rezervi var(dı) 1 hafta önce, 102 milyar da uluslararasi yükümlülüğü... Bugünkü mudahale oncesi 21 milyar net rezervi vardı yani. Bugünden sonra kaç müdahalelik parası kaldı sizce?" dedi.

 

İlgili Haberler