Mahfi Eğilmez Cem Küçük'ü sosyal medyada tek bir cümle ile tuş etti

Mahfi Eğilmez Cem Küçük'ü sosyal medyada tek bir cümle ile tuş etti
Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez'in ekonomiyle ilgili yorumuna Cem Küçük yanıt verdi. Küçük'e sert tepki gösteren Eğilmez; "Ne yazdığımı anlamaktan aciz bu sözde gazeteciye yanıt vermeye bile değmez ya neyse" dedi.

Doların yükselişi sonrası iktidarın açıkladığı yeni ekonomik modelle ilgili tartışmalar ise devam ediyor.

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 1970’li yıllarda uygulanan Dövize Çevrilebilir Mevduat benzetmesinin doğru olmadığını belirterek “Bu son düzenleme için yapılan Dövize Çevrilebilir Mevduat (DÇM) benzetmesi bence doğru değil. O dönemde konvertibilite olmadığı için DÇM düzenlenmesi getirilmişti. Bugün konvertibilite var. Konvertibilite olan bir ekonomide bütün hesaplar zaten DÇM niteliğindedir.” ifadelerini kullandı.

CEM KÜÇÜK''ÜN YORUMUNA MAHFİ EĞİLMEZ''DEN SERT TEPKİ

Eğilmez’e yanıt veren iktidara yakın Türkiye Gazetesi’nin yazarı Cem Küçük; “Millete 13, 14, 15, 16, 17 liradan dolar aldıran bu sözde ekonomist uygulamayı doğru bulmuyormuş. Yorumsuz.” dedi.

Mahfi Eğilmez’in Küçük’e yanıtı ise sert oldu.

Eğilmez, “Yalan söylüyor, özür diliyor ama yine yalan söylemeye devam ediyor. Ne yazdığımı anlamaktan aciz bu sözde gazeteciye yanıt vermeye bile değmez ya neyse” dedi.

İşte o paylaşımlar:

İlgili Haberler