Ünlü ekonomist dolar kurunda kopabilecek kıyameti açıkladı

Ünlü ekonomist dolar kurunda kopabilecek kıyameti açıkladı
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Eğer ki FED faizleri artırdım derse bu durumda bir anda sabah eyvah dolar 15-16-17… Vay vay gidiyor. Babalar tutamıyoruz falan diyebilirsiniz.” değerlendirmesinde bulundu. 

Çok çarpıcı yorumlar yaptı

Daha önce yaptığı dolar kuru 25 TL olacak yorumuyla çokça konuşulan ve hakkında BDDK tarafından suç duyurusunda bulunulan ekonomist Selçuk Geçer, piyasadaki gelişmeler sonrası dolar kuru yorumu yaparak görüşlerini takipçileriyle ısrarla paylaşmaya devam ediyor. 

Ekonomist Murat Muratoğlu kendisine Cem Uzan’ın dolar kuru için 30 TL yorumunu hatırlattı. Selçuk Geçer, “Ben Cem Uzan’dan önce en iyi ihtimalle 26 TL olabileceğini söylemiştim. Bunun üstü var mı, bu koşullar var” dedi.

FED FAİZ ARTIRIRSA DOLAR KURU NE OLUR?

FED’in faiz kararı sonrası Türkiye’de dolar kurunun kaç lira olacağına dair yorumda bulunan Selçuk Geçer, “Türkiye, FED’e karşı Arjantin’in ardından en kırılgan ikinci ülke. Bu çok kritik mesele. Eğer ki FED faizleri artırdım derse bu durumda bir anda sabah eyvah dolar 15-16-17… Vay vay gidiyor. Babalar tutamıyoruz falan diyebilirsiniz.” değerlendirmesinde bulundu. Geçer, FED’ten bir faiz artırımı beklemediğini ancak sürpriz yapabileceğini söyledi.

DOLAR İÇİN O TEHLİKEYE İŞARET ETTİ

Geçer, dolar kuru için çarpıcı bir yorumda daha bulundu. Dolara basıldığına dikkat çekilen programda Selçuk Geçer, “Bütün bunlar tükenebilir noktada. Bir gün, elinizin zayıfladığını gören adamın biri gelir. Kim bu bilmiyorum. Aynen İngiltere’de Soros''un yaptığı gibi bir gecede, 13 olan doları 45-50 TL yapar. O gün silahınız olmadığı için hiçbir müdahale yapamazsınız. Bütün dengeleriniz altüst olur. Biz bu tehlikeye işaret ediyoruz. 45 lira, 50 lira olur demiyoruz ama senin elinde hiçbir silahın kalmadıysa adam parasını daha da katlamak için yapar. Sana göre kötü niyet…” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler