Ünlü ekonomist Selçuk Geçer seyyanen zammı açıkladı ‘Emekliler zevkten dört köşe olacak’

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer seyyanen zammı açıkladı ‘Emekliler zevkten dört köşe olacak’
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin nasıl seyyanen zam yapabileceğini açıkladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’de emeklinin sesini duyurmak amacıyla iktidara seyyanen zam çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan SSK ve Bağ-Kur emeklilerin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükselttiklerini duyurdu. Bu noktada en düşük emekli aylıkları da 10 bin TL’de kaldı.

Milyonlarca emekli açlık sınırının altında olan 10 bin TL maaş almaya devam edecek. Emekliler seslerini çeşitli sosyal medya hesaplarından duyurmaya çalışıyor. Bu noktada seyyanen zam formülünde emekliler hükümete sesleniyor. Fakat seyyanen zam yapılır mı? sorusu da son dönemlerde sorulan önemli konulardan biri oldu.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’de emeklinin sesini duyurmak amacıyla iktidara çağrıda bulundu. Selçuk Geçer, emeklilerin nefes alması için gerekli olduğunun altını çizdi.

emekli-4.jpg

“YÜZDE YÜZ ZAM BİLE YETMİYOR”

Geçer,7 bin TL'nin altında kök aylığı alanların olduğunu belirtirken, ‘Onların altına yüzde 100 zam gelse bile 15 bin TL oluyor. Açlık sınırının altında kalan bir maaştan bahsediyoruz. Onun için kimse bana oranlarla falan gelmesin. Bu saatten sonra düzeltme gerekiyor.” dedi.

“19 BİN TL OLMASI GEREKİYOR”

Seyyanen zamın kök maaşa yapılmasının gerektiğini söyleyen Geçer, “Seyyanen zam yapıp, düzeltme ile birlikte kök maaş 19 bin 000 TL seviyesine getirilmesi gerekiyor. En az emekli maaşı 19 bin TL olmalı.” ifadelerini kullandı.

selcuk-gecer-16.jpg

“EMEKLİLER NEFES ALSIN”

Seyyanen zammı hükümetin yapabileceğini söyleyen Geçer, o zammı şu şekilde anlattı:

“Emekliye, memura ve işçiye ayrılan pay toplam bütçe içerisinde hiçbir şey ifade etmiyor. Fakat ödediğimiz faiz giderlerinin yanında hiçbir şey harcamayı versinler. O, 128 milyar dolarları emekliye versinler, insanlara bir nefes alsın.”

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum