Ünlü helva markasında bakteri tespit edildi 'Tüm marketlerden toplatılıyor'

Ünlü helva markasında bakteri tespit edildi 'Tüm marketlerden toplatılıyor'
Ünlü helva markasında bakteri tespit edildi! Tüm ürünler marketlerden teker teker toplatılıyor.

Türk helvasının marketlerden geri çağrılması gerektiği duyuruldu. Söz konusu üründe yapılan bir araştırma sonucunda "salmonella" bakterisi tespit edildiği belirtildi. Almanya'da marketlerden geri çağırma ve ürün toplatma olayları ara sıra yaşanmakta ve bu sefer de Türk ürünü olan helva bu duruma maruz kaldı.

BLG Kardeşler Lebensmittel-Handelsgesellschaft mbH, "SUNTAT Antep Fıstıklı Helva 350 gram" adlı ürünün son tüketim tarihi 07.2025 ve parti numarasının "L 215G23" olduğunu bildirdi ve bu ürünün geri çağrılması gerektiğini duyurdu.

Geri çağrılan ürünün özellikleri şu şekildedir:

60244.jpg

Ürün adı "Antep fıstıklı SUNTAT Helva", içeriği 350 gramdır ve son kullanma tarihi 07.2025'tir. Parti numarası ise "L 215G23" olarak belirtilmiştir. Ancak yapılan açıklamada, yalnızca ambalajın kapağında basılı olan son kullanma tarihine sahip ürünlerin bu durumdan etkilendiği belirtildi. Tüketicilere, etkilenen paketleri ilgili satış noktalarına geri iade etmeleri tavsiye edildi.

SALMONELLA NEDİR?

Salmonella enfeksiyonu, bağırsak sistemini etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Salmonella bakterileri tipik olarak hayvan ve insan bağırsaklarında yaşar. İnsanlara en sık kontamine su veya gıda yoluyla bulaşır. Salmonella bakterisi bulaşmış yiyecekler tüketildiğinde, rahatsızlık, ishal, kusma ve ateş gibi belirtilere neden olabilir. Bu belirtiler genellikle tüketimden sonra 48 saat içinde ortaya çıkar ve bazen 3 güne kadar sürebilir. Bu durumda, tüketicilerin derhal bir doktora başvurması önerilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.