HDP'den Batı'da marjinal adaylar

HDP'den Batı'da marjinal adaylar
SOLA açılan HDP, Akdeniz ve Batı’damarjinal adayları ilk sıralara taşırken, PKK’nın güçlü olduğu bölgelerdekendi klasik adaylarını liste başı yaptı.

Marjinaller Batı’ya “klasik”ler, G. Doğu’ya

HDP'de milletvekili aday listesi netleşti. HDP'nin Akdeniz ve Batı'da marjinal adayları ilk sıralara taşıdığı görüldü. Eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş İstanbul, Figen Yüksekdağ ise Van'dan aday oldu. Bebek Katili Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan, şunlıurfa'da 2. sıradan milletvekili adayı oldu. Sırrı Süreyya Önder Ankara, Altan Tan Diyarbakır, Meral Danış Beştaş Adana, Ferhat Encü ise Şırnak 3. sıradan aday gösterildi. Partinin etkin isimlerinden, 1994'te milletvekili iken dokunulmazlığı kaldırılarak 10 yıl cezaevinde kalan Leyla Zana da Ağrı'da birinci sıradan milletvekili adayı oldu. Eski CHP milletvekili, Gaziantep eski Belediye Başkanı Celal Doğan da Gaziantep'ten birinci sırada aday gösterildi. Terör örgünün önemli isimlerinden Selma Irmak da Hakkari, 1. sırada aday oldu. AKP'nin eski genel başkan yardımcılarından Dengir Mir Mehmet Fırat da mersin 1. bölgede 1. sıradan milletvekili adayı. Diyarbakır eski Belediye Başkanı Osman Baydemir de meclis'e girmek isteyenlerden. Bu arada Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Mustafa Karasu, HDP'ye talimatlar verip uyarıda bulundu. 

erdi, uyarıda bulundu. "HDP, demokratik ulus ve demokratik toplum projesine uygunsa sorun yoktur. Çünkü isimler değil, HDP'nin örgütlü topluluklara dayalı demokratik anlayışına uygun olup olmaması önemlidir" diyen Karasu, şöyle dedi: "Bu seçimde bir oy bile çok önemlidir. Bu seçimde esas motivasyon oyları arttırma üzerine olmalıdır. Yüzde 12'nin ayrı bir siyasi sonucu; yüzde14-15'in ayrı bir siyasi sonucu olacaktır. Bu açıdan bu seçimde tek motivasyon, çalışmada doğrultu ve doğru çalışmayla en geniş kesimlere ulaşıp oyu arttırmak olmalıdır. Kuşkusuz AKP ve özel savaş merkezleri seçim boyunca özellikle HDP'ye karşı bir özel savaş yürüteceklerdir. Bunlardan biri de adayların tespitinden sonra şu aday uygundu, şu uygun değildi tartışması yaptırmak olacaktır. Dolaylı ve doğrudan HDP'ye böyle bir müdahale yapılacaktır."