Davutoğlu: Disiplin kurulunu işleteceğiz

Davutoğlu: Disiplin kurulunu işleteceğiz
Genel Başkan Ahmet Davutoğlu taviz vermedi:Kimsenin bu konuda hiç bir ayrıcalığı yoktur

Arınç ve Gökçek disipline!

Tayyip Erdoğan ile Kısıklı’da gerçekleşen görüşmeyi yorumlayan Davutoğlu, “Dün gece de (önceki) ailece bir aradaydık. Buluşmamız olağanüstü bir durum değil. Ne konuştuğumuz sadece beni ve kendisini ilgilendiren husustur. Son 7 ay içinde iletişim sıkıntısı hiçbir zaman yaşamadım. Bizim için çözüm süreci stratejik bir tercihtir” dedi.

Haber: Salim Yavaşoğlu

Bülent Arınç ve Melih Gökçek’in karşılıklı suçlamalarını değerlendiren Başbakan, “Her iki açıklama da yanlıştır. Gerekli uyarılarda bulundum” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.  Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışma hatırlatılarak iki isim hakkında AKP olarak bir disiplin sürecinin başlatılıp başlatılmayacağı sorusu için “Ak Parti kuralları belli, son derece sağlam kurallar ve kurullarla bir zemine oturmuş bir partidir. Farklı kanaati olan ola ki birbiriyle farklı düşüncelere sahip bütün arkadaşlar bu kurullarla bu zeminlerde görüşlerini dile getirirler. Bu görüşleri tartışmaya atılabilir. Atılacak adımlar varsa da hiç tereddütsüz atılır. Parti içi demokrasi dışında her türlü görüşe açık olan bu anlayış dışında çok kuvvetli bir parti disiplini vardır. Hiçbir zaman bu disiplinden feragat edilmemiştir” dedi. Davutoğlu şöyle devam etti: “Dün yapılan her iki açıklamada hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır. Bülent Arınç ile açıklaması sonrası bir araya geldik. Kendisi ile konuştum. Bu konuda kendisine kanaatlerimi ilettim. Melih Gökçek ile görüşeceğim. Gerekli uyarılarda bulundum bulunacağım. “Davutoğlu, “Genel başkan yardımcılarıma gerekli talimatları verdim. Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde seçimlere giderken partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz. Gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur. Türkiye son derece önemli bir seçime gitmektedir. Bu andan itibaren parti disiplinini, partinin itibarını zedeleyici mahiyette yürütülecek her türlü polemik gerekli işlemlere tabi tutulacaktır” ifadelerini kullandı.  

Ailecek görüştük
Davutoğlu,  Erdoğan ile cumartesi günü yaptıkları görüşmede “İzleme Heyeti” konusundaki rahatsızlıkların konuşulup konuşulmadığına ilişkin bir soru üzerine, “Dün gece de ailecek bir aradaydık. Şunun için zikrediyorum. Cumhurbaşkanıyla bizim buluşmamız olağanüstü bir durum değildir. Dostluğu geçmişe dayanan yakın arkadaşlar olarak da her zaman görüştük, görüşürüz. Dün de görüştük, cumartesi de görüşeceğiz” dedi. Davutoğlu, “Cumhurbaşkanımızla ne konuştuğumuz sadece beni ve kendisini ilgilendiren husustur. Ola ki bilgilendirme eksiklikleri olmuşsa bu giderilir ama ne cumhurbaşkanımız ne ben Türkiye’nin siyasi istikrarına, özellikle seçimlere giderken, gösterdiğimiz hassasiyette hiç tereddüt etmeyiz” diye konuştu.