Mudanya feribotunda Emre-taraftar kavgası

Mudanya feribotunda Emre-taraftar kavgası
Akhisar maçı için Manisa’ya gitmekte olan Beşiktaş taraftarları, aynı feribotta bulunan Emre’ye küfür etti.

F.Bahçe kaptanı karşılık verince kavga çıktı. Yanındaki Başakşehirli futbolcu Orhan Ak’ın ise saldırganlara silah çektiği ileri sürüldü. 3 kişi gözaltına alındı.

SÜPER Lig’de Erciyesspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda ağır yara alan Fenerbahçe dün bir şok daha yaşadı. Sarı-lacivertli takımın kaptanı Emre Belözoğlu’nun, bir açılışa katılmak için Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne giderken, feribotta Beşiktaşlı taraftarların saldırısına uğradığı ileri sürüldü. İddiaya göre; takımlarının Akhisar maçı için Manisa’ya giden yaklaşık 10 kişilik siyah beyazlı taraftarlar Emre’ye önce sözle sataştı, ardından fiziki saldırıda bulundu. 

Tehdit yağdı

Emre Belözoğlu’nun da karşılık vermesi üzerine ortalık bir anda karıştı. İddialara göre Emre’nin yanında bulunan Başakşehirli futbolcu Orhan Ak, tabancasını çekerek, saldırıda bulunanlara, “Dağılmazsanız ateş açarım” diye bağırdı. Ak’ın bu sözlerinin ardından saldırganlar dağıldı. Çıkan arbedede yumruk darbeleri alan Emre Belözoğlu’nun özellikle sırtında morluklar meydana geldiği Orhan Ak’ın da yaralandığı öğrenildi. Saldırganlar arasındaki   F. Bahçe yöneticisi Selim Kosif’in işyerinde çalıştığı ortaya çıkan C.C isimli şahıs, farı kırılmış bir jip fotoğrafı yayınlayarak, “Orhan Ak silahı çekip arabanın farını kırmakla olmuyor bu işler. Beşiktaş taraftarı adamın a.... k....” diye mesaj attı. Şahıs bu mesajı daha sonra sildi.

“Silah çekmedim”

Emre Belözoğlu olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Feribotta etrafımı sardılar, küfür ettiler. Ben de aşağı indim onlarla kavga ettim. Bana saldıran kişilerden şikayetçi oldum, Eskihisar’da bir karakolda polise ifade verdim” dedi. Emre’nin şikayeti üzerine karakola götürülen 3 taraftar gözaltına alındı ve mahkemeye sevkedildi. Haber1903’e konuşan Orhan Ak ise, “Kalabalık bir grup bize saldırdı ve denize atacaklardı. Bizde ortamı yumuşatmaya çalıştık. Herhangi bir sıkıntı yok. Benim yanımda taşıma ruhsatlı silahım var. Taraftarlara silah çekmedim” ifadelerini kullandı.

Çebi: Geçmiş olsun

İddiaları değerlendiren Beşiktaş yöneticilerinden Ahmet Nur Çebi, şunları söyledi: “Sporda bu şiddetin son bulması gerektiğini ifade ettik. Taraftara söylüyoruz, bunu ancak kitleleri toplumsal olarak hareketlendirmemek için yönetici ve futbolculara da önemli görevler düşüyor. Öyle bir şey olmuşsa geçmiş olsun diyorum. Ama yönetici ve futbolcuların da tehditkar, tacizkar hareket etmemeleri gerektiğini söyleyebilirim.”

 

Kahpe ve haince bir eylem

Fenerbahçe Kulübü, feribotta kaptan Emre Belözoğlu’na yapılan saldırıyı sert bir açıklama ile kınadı. Açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı. “Fenerbahçemize yönelik hain ve kahpe saldırılara bir yenisi daha eklenmiştir. Özel bir işi için Bursa’ya gitmek üzere Eskihisar’dan feribota binmeye hazırlanan kaptanımızın aracının etrafı üzerinde Beşiktaş forması ve ürünleri olan futbol teröristleri tarafından sarılmış, önce küfürlü sonra da fiziki saldırı gerçekleşmiştir. Fenerbahçemize yönelik saldırılarda faillerin bulunup adalet önüne çıkartılamayışı yeni saldırılara zemin hazırlamakta ve yeni olaylar için suçlulara cesaret vermektedir. Kaptanımıza yönelik saldırıda failler kadar bu olaya azmettirenlerin de cezalandırılması gerekmektedir.  Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası kaptanımızı 20 numara çığırtkanlıklarıyla hedef gösterenler ve ekranlardan kin kusanlar gelinen noktada eserleriyle gurur duyabilirler. Bilinmelidir ki şubelerimize ve sporcularımıza yapılan her saldırı Fenerbahçe Kulübü’ne yapılmış demektir.”