Ünlü profesör Veysel Ulusoy'dan doların çakıldığı geceye ilişkin flaş paylaşım: Düğmeye basıp yanıtı alın

Ünlü profesör Veysel Ulusoy'dan doların çakıldığı geceye ilişkin flaş paylaşım: Düğmeye basıp yanıtı alın
Doların 11 TL’ye kadar indiği güne ilişkin Ünlü ekonomist Prof. Veysel Ulusoy, "O akşam kim döviz aldı/sattı sorusuna yanıtını bulmak 10 saniye alır. Düğmeye basıp yanıtı alın." ifadelerini kullandı.

Döviz kurlarında atak devam ederken, Kabine Toplantısı''nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan''dan sürpriz bir açıklama geldi.

Erdoğan açıklamasında tarihi yükseliş kaydeden dövize karşı "Kur Korumalı Türk Lirası Vadeli Mevduat sistemini" duyurdu. Erdoğan''ın açıklamasının ardından dövizde yaklaşık 7 liralık bir düşüş kaydedilerek dolar 18 TL''den 11 TL’ye kadar indi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın ''''Dövize Çevrilebilir Mevduat'''' açıklamasından sonra 1 milyar dolar bozdurulduğunu açıklamıştı. Doların aniden sert düşüşe geçmesine tepkiler art arda geldi. Yeni sistemin nasıl işleyeceğiyle alakalı tartışmalar ise sürüyor.

Bazı ekonomistler doların 11’e kadar indiği 20 Aralık''ta doların bilinçli olarak yüksek tutulduğunu ve sonrasında büyük bir vurgun yapıldığını dile getirdiler.

"KİMLER DÖVİZ ALDI SATTI"

20 Aralık gecesindeki dolar satışlarına yönelik iddialar için ünlü ekonomist Prof. Veysel Ulusoy dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Ulusoy paylaşımında, “O akşam kim döviz aldı/sattı sorusuna yanıtını bulmak 10 saniye alır. Sloganı bırakarak, o düğmeye basıp yanıtı alın. Ve niye akşam?” şeklinde yazdı.

 

İlgili Haberler