Sezonu 'feda’ etmedi

Sezonu 'feda’ etmedi
Sezonu 'feda’ etmedi

Ekonomik dar boğaza girdi, yönetimle birlikte 3 teknik adam değişti. Ücretinde “feda” diyenler kaldı, diğerleri gönd

Ekonomik dar boğaza girdi, yönetimle birlikte 3 teknik adam değişti. Ücretinde “feda” diyenler kaldı, diğerleri gönderildi ancak Beşiktaş yıkılmadı. 17 haftada TFF’den 10 milyon liraya yakın başarı pirimi kasaya girdi.
1903 yılında Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak kurulan, 1911’de ise daha sonraki dönemde adından en çok söz ettiren futbol şubesini hayata geçirerek Türk sporunun lokomotifleri arasına giren “Kara Kartallar” yıldızlarını ve Avrupa’yı feda etse de lige tutundu. Yıldırım Demirören’in başkanlık koltuğunda oturduğu 8 yılın ardından koltuğu devralarak ateşten gömleği giyen Fikret Orman ve yönetimi, Carvalhal’in yerine kulübeyi teslim ettiği Tayfur Havutçu’yla da yapamadı ve 20 yıl önce Beşiktaş formasıyla futbolu bırakan Samet Aybaba’yı göreve getirdi. Ancak 600 milyon liraya yakın borcu bulunan Beşiktaş asıl şoku daha sonraki günlerde yaşadı. Ernst, Sarbosa, Quaresma, Rüştü ve Ekrem gibi ilk 11 oyuncuları gönderildi, zarardan 10 milyon euroluk kar elde edildi.

 

Avrupa kapısı kapandı
UEFA Disiplin Kurulu, mali konularla ilgili, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verince, Beşiktaş bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edemedi. Başkan Orman, durumu “Tarihimizdeki kara bir leke” olarak özetledi. Yoluna çoğunluğu genç futbolcularla devam eden Beşiktaş’ın sezonu da “feda” edeceği düşünülüyordu ancak sanıldığı gibi olmadı. Aybaba yönetiminde derbilerde sadece Fenerbahçe’ye 3-0 yenilen, Galatasaray ve Trabzonspor’la da berabere kalan Kartal, kupadan elense de sezonun ilk yarısında 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgiyle 30 puan toplayarak lider Galatasaray’ın ardından ikinci sırada yer aldı. Toplam 38 kez fileleri sarsarak ligin en golcü takımı TFF’nin başarı primleriyle de nefes aldı.

 

Yeni yıldızlar doğdu
Galibiyetlerde 890 bin lira, beraberlikler için ise 440 bin lira prim alan siyah-beyazlılar, hem yarıştan kopmadı, hem de kasasına 9 milyon 760 bin lira koydu. Siyah-beyazlıların en büyük kazanımları ise kuşkusuz Holosko, Almeida, Olcay ve Oğuzhan oldu. Ücretinde 900 bin euro indirime giden Holosko, ligde 8, kupada da 2 gol atarak kariyerinin en iyi dönemini geçirdi. Başka bir takımla anlaşamadığı için “mecburiyetten” takımda kalan Almeida da Beşiktaş’taki 3. sezonunda patlama yaşadı ve ligde 9, kupada ise 1 kez fileleri sarstı. 500 bin euro bedelle Arsenal’den transfer edilen 20 yaşındaki Oğuzhan, attığı 2 golün yanı sıra attırdığı goller ve oyun stili ile şimdiden Fernandes’in alternati olarak gösterilmeye başlandı. Kaiserslautern’den 800 bin euroya kadroya katılan Olcay ise 5 kez fileleri sarsıp, 5 kez de gol pası vererek 10 numaralı formanın hakkını verdi.

 

Aybaba önce saatlere bakacak
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, tatilde bulunan öğrencilerini rahat burakmıyor. Tecrübeli çalıştırıcı, oyuncularından günde 1 saat kondisyon çalışması yapmalarını istedi. Takım toplandığında tüm oyunculara dağıtılan özel saatler ne kadar idman yaptıkları kontrol edilecek. Öte yandan siyah-beyazlı teknik heyet, Ricardo Quaresma’nın giydiği 7 numaralı formayı Ankaragücü’nden transfer edilen 18 yaşındaki futbolcu Sinan’a verdi. Öte yandan yarın siyah-beyazlılar ikinci yarı hazırlıklarına yarın başlayacak. Takım perşembe gününden itibaren hazırlıklarını  Antalya’da sürdürecek.