Üsküdar belediyesi işçileri: “Seçtiklerimiz bizi işten attı”

Üsküdar belediyesi işçileri: “Seçtiklerimiz bizi işten attı”
Üsküdar Belediyesi önünden bir araya gelen işten atılan işçiler açıklama yaparak, "Bizim seçtiklerimiz bizi işten çıkardı" dedi.

8.kez belediye önünde bir araya gelen işçiler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e ve Hak-İş Sendikası’na tepki gösterdiler. Üsküdar Belediyesi önünde bir bir konuşma yapan işçiler, Maltepe’de işten çıkarılan işçilerin geri alınması örneğini vererek hem sendikal mücadeleye hem de işçilerin birlikte mücadelesine dikkat çekti. 

2 yıl temizlik İşleri’nde çalıştıktan sonra İşten atılan Ercan Yılmaz, “Her hafta aynı şeyleri söylüyorum” diyerek şu ifadelerin altını çizdi: “Biz seçtiklerimizden işten çıkardı”. “Suçumuz neydi? Herhangi bir tutanağımız varsa çıkarıp açıklasınlar” diyen Yılmaz, yönetimin sürekli işçilere iftira attığını belirtti. Belediyenin “performans düşük, içki içildi ve kavga çıkarıldı” gibi iddialarına yanıt veren Yılmaz, “Amirleriniz, müdürleriniz ve şeflerinizin performansı düşük değil miydi? Hiç biri içki içmedi mi? Neden bunları değil de hizmet takımında olanları çıkardınız?” diyerek, yoksul ve torpili olmayan işçilerin işten çıkarıldığını vurguladı.

“BİZİM ARKAMIZDA SENDİKA YOK”

Üsküdar Belediyesi’nde 4 sene çalışan ardından haksız ve gerekçesiz işten atılan Eyüp Menteş kendilerini işten atan belediye başkanı Hilmi Türkmen’e ve işçilerin arkasında durmayan Hak-İş Sendikası’na tepki gösterdi. “Geçen hafta işten çıkarılan arkadaşlarımızın yanında olmak için Maltepe işçilerinin yanına gittik ve onları olumlu anlamda kıskandık çünkü arkalarında sendika vardı” diyen Menteş, Üsküdar Belediyesi’nde çalışmaya devam eden işçilerden de destek beklediklerini belirtti. Tüm belediye işçilerine seslenen Menteş, “Çalıştığınız yerdeki sendikayı gözden geçirin. Sizi savunuyor mu?” diye sordu. “Sendika demek işçinin hakkını savunan ve işçiyi patrona karşı ezdirmeyen demektir” diyen Menteş, başta Üsküdar Belediyesi’nde çalışan işçiler olmak üzere tüm belediye işçilerine “hakkınızı arayın” çağrısı yaptı.

“BİZE BİR AÇIKLAMA YAP”

Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nde çalışan ve 5 yıl çalıştıktan sonra işten atılan işçilerden Evin Çelik, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’den bir açıklama beklediklerini belirtti. Çelik, belediye yönetiminin “İşlerinin başında durmuyorlar” iddialarına şöyle cevap verdi: “15 Temmuz gecesinde dahi ölümü göze alarak işimi bırakıp gitmedim, sabaha kadar bekledim.” diye sordu:

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e “Dön bize bir açıklama yap” diyen Çelik, “Dini kullanarak insanları sömürdün, sömürüyorsun en azından bize bir açıklama yapmaya borçlusun” ifadelerini kullandı.