İBB ile Üsküdar zabıtaları meydan muharebesine utuştu araya çevik kuvvet girdi

İBB ile Üsküdar zabıtaları meydan muharebesine utuştu araya çevik kuvvet girdi
Üsküdar'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları ile Üsküdar zabıtaları meydan muharebesine tutuştu. Üsküdar Salacak Sahili'nde otopark olarak kullanılan alanda İBB ve Üsküdar zabıtaları yumruk yumruğa birbirine girdi. Otopark alanını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce boşaltılmak isteniyordu. Kavga eden tarafların arasında çevik kuvvet polisleri girdi.

Üsküdar''da İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları ile Üsküdar Belediyesi zabıtaları bir otoparkın boşaltılması nedeniyle karşı karşıya geldi. Sinirler gerildi yumruklar sallandı taraflar arasında meydan muharebesi çıktı. 

Üsküdar Salacak Sahili''nde otopark olarak kullanılan alanda İBB ve Üsküdar zabıtaları yumruk yumruğa birbirine girdi. Bazı işçiler darbedildi. Her iki taraf da alanın kullanımı üzerinde hak iddia etti.



Üsküdar Salacak Sahili''nde sabah saatlerinde İBB ve Üsküdar zabıtaları karşı karşıya geldi. Her iki taraf da alanın kullanımı üzerinde hak iddia ederken, taraflar arasında gerginlik çıktı. Gerginlik sırasında taraflar yumruk yumruğa birbirine saldırdı. Gruptakilerden bazıları darbedildi. Olay yerine çok sayıda polis geldi. Ekipler, tarafları ayırdı. Tarafların buradaki bekleyişleri sürüyor.



Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekariya Şanlıer, "Yaşanmasını istemediğimiz durumlar meydana geldi. Biz bu alanı İBB''ye otopark olarak devrettik. Yıllardır da işletilen bir alandı. Onun haricinde aynı zamanda resmi dönemlerde tören alanı olarak da kullanılıyordu. Bize İBB tarafından herhangi bir proje sunulmadan bir bilgi verilmeden İBB burayı otopark olarak boşalttı"dedi 


İBB''den de Üsküdar''da yer alan Atatürk Anıtının onarılması ve etrafının anıtı açığa çıkaracak şekilde temizlenmesi için İBB Miras ekibi tarafından İBB yetkisinde olan alanda gerçekleştirilen çalışmaya Üsküdar Belediyesi Zabıtası tarafından müdahale edildiği, işçilerin darbedildiği belirtildi.

İlgili Haberler