Uygulamalar çöktü Google'dan açıklama geldi. Android kullanıcıları dikkat

Uygulamalar çöktü Google'dan açıklama geldi. Android kullanıcıları dikkat
Dünya genelinde son günlerde çok sayıda Android telefonda çökmeler yaşanıyor. Sorunu çözmek için çalışmaların devam ettiğini bildiren Google, yaşanan sorunun Android System Webview'den kaynaklandığını bildirdi. Android kullanıcıları ise sorunu çözme arayışında. İşte sorunu çözme yolları...

Milyonlarca Android kullanıcısı son zamanlarda uygulamalarda ani çökmeler ile karşılaşıyor. Sorunu yaşayan kullanıcıların telefonlarında bazı uygulamalar hiç açılmazken, bazıları da açıldıktan sonra kapanıyor.

Kullanıcılardan bazıları ise uygulama içinde hareketlerinin sınırlandığını ve belli alanlara tıkladıklarında uygulamanın çöktüğünü belirtiyor.

Daha çok Samsung Galaxy kullanıcılarını etkilediği hataların Android genelinde bir sorun olduğu ifade edildi.

Google''dan yapılan açıklamada bu sorunun Android System Webview''de yaşanan problemlerden kaynaklandığı aktarıldı.

Google sözcüsü, "Android''deki WebView''ın bazı uygulamalarda çökmeye sebep olduğunun farkındayız. Bu sorunu çözmek için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

HATA NASIL ÇÖZÜLEBİLİR?

İnternet içeriğinin uygulamada görünmesini sağlayan arayüz Android System Webview''dan kaynaklanan hatayı iki şekilde çözebilirsiniz:

Birincisi uygulamayı telefondan kaldırmak. Fakat bazı telefonlarda bu seçeneğin bulunmadığı gelen şikayetler arasında. Ayrıca daha sonra yeniden uygulamayı indirmeniz gerekecek.

İkinci seçenek de uygulamayı geçici olarak durdurmak. Uygulamayı durdurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

-Ayarlardan, Uygulamalar bölümüne gidin.
-Android System Webview''ı bulup açın.
-Sol altta Devre Dışı Bırak seçeneğine tıklayın. Eğer bu seçenek görünmüyorsa sağ üstteki üç noktaya tıklayıp güncellemeleri kaldır seçeneğini de kullanabilirsiniz.
-Uygulamayı devre dışı bırakın.