Uzman isim 'sakın dokunmayın' diyerek açıkladı. İşte koronanın yeni bulaşma şekli

Uzman isim 'sakın dokunmayın' diyerek açıkladı. İşte koronanın yeni bulaşma şekli
Korona virüs ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Uzmanlar, korona virüsün yeni bulaşma şekli ile ilgili önemli bir bilgi verdi. Doç. Dr. Selim Demir, "Başka birinin gözyaşını silmek, eğer o kişinin gözünde mikrop varsa size bulaşmasına neden olabilir. Yakın zamanlı çalışmalara göre Covid virüsü de gözyaşına geçebilmekte dedi.

Korona virüs salgını ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Virüsün insanlar arasında dolaşmaya devam etmesinin ardından virüsün yeni bulaşma şekilleri de ortaya çıkmaya devam ediyor. Habertürk’te yer alan habere göre Göz sağlığıyla ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar, bazı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Selim Demir, herhangi bir riski yokmuş gibi görünen bir başkasının gözyaşına dokunmanın bile tehlikeli olabileceğini aktardı. 
“SİZE BULAŞMASINA NEDEN OLABİLİR
Başka kişilerin gözyaşlarının silinmemesi gerektiğini belirten Demir, "Başka birinin gözyaşını silmek, eğer o kişinin gözünde mikrop varsa size bulaşmasına neden olabilir. Yakın zamanlı çalışmalara göre Covid virüsü de gözyaşına geçebilmekte ve bu yolla başka bir kişiye bulaşma riski taşımaktadır" dedi.