Uzmanlardan korona virüs uyarısı: Siyah maske önlemiyor

Uzmanlardan korona virüs uyarısı: Siyah maske önlemiyor
A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Yasemin Öymez, maske stoğunun azalması ile birlikte vatandaşlar tarafından sık kullanılmaya başlayan siyah maskeler ile ilgili uyarıda bulundu.

Türkiye'de korona virüs hasta sayısının artmasının ardından maske stokları da tükenmeye başlamıştı. Maske stoklarındaki azalmanın ardından yeniden kullanılabilir maskelere yönelen vatandaşlar için Kişisel Koruyucu Donanım ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Yasemin Öymez'den önemli bir uyarı geldi. 

"VÜCUT ÖLÇÜLERİ ÖNEMLİ" 

Siyah maskelerin çoğunun ebatlarının dar olduğunu ve işlevini yerine getirmediğini aktaran Öymez, "Bu maskeler bizim vücut ölçülerimize göre yapılmış değil. Daha çok uzak doğu insanlarının vücut ölçülerine göre yapılmış, dolayısıyla hem burnumuzun üstünü hem de çenemizi kapatmıyor. Biz maskeyle yüzümüzü burun kemiğimizden çenemize kadar tam olarak kapatırsak, bizden dışarıya kesinlikle koruruz. Dışarıdan gelecek sıvı damlacıklarından da çok rahatlıkla korunuruz. Devletin dağıttığı maskeler de tam olarak bu işlevi görüyor. Bundan dolayı siyah maske yerine bu maskeleri tercih edelim" diye konuştu