Vaka sayısı bir öyle bir böyle açıklanınca olacağı buydu. 3 bilinmeyenli matematik sorusu

Vaka sayısı bir öyle bir böyle açıklanınca olacağı buydu. 3 bilinmeyenli matematik sorusu
Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde koronadan vefat edenlerin sayısını 92 olarak açıkladığı gün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sadece İstanbul’da 164 kişinin bulaşıcı hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Olayla ilgili günün esprisi geldi.

Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde paylaştığı korona verilerinde Türkiye genelinde hayatını kaybedenlerin sayısını 92 olarak açıklamıştı.

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı verileri yalanlayan açıklama ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

İmamoğlu, Bakanlığın açıklamalarının ardından sadece İstanbul’da 164 kişinin bulaşıcı hastalık dolayısıyla hayatını kaybettiğini duyurdu.

HAVUZ PROBLEMİ SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU

Öte yandan Sağlık Bakanlığı ve Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları vatandaşta kafa karışıklığına neden olurken, günün korona esprisi de buradan geldi.

Sosyal medyada paylaşılan bir görselde, Mehmet Ali Erbil’in fotoğrafıyla birlikte "İstanbul’da bir günde 164 ölüm yaşanmışken, Türkiye’de 92 kişi ölmüş ise; bu durumda Yozgat’ın nüfusu kaçtır?" ifadelerine yer verildi.

Haberimizin ardından bazı vatandaşlardan gelen ilginç cevaplar ise şöyle:

- Türkiye İstanbul'un ilçesi olabilir.

- İstanbul Türkiye’nin dışındadır.

- Yozgat’ın nüfusu da son sayımda neyse odur.

 

İlgili Haberler