Vaka sayısı sıçrayan Tokat'ta yeni tedbirler

Vaka sayısı sıçrayan Tokat'ta yeni tedbirler
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı 15-21 Şubat tarihlerini kapsayan oransal tabloda vaka sayısının yüksek olduğu 6 il arasında yer alan Tokat'ta yeni tedbirler alındı. Tokat Valisi Ozan Balcı, 10 gün süreyle düğün ve nikahların ertelendiğini, spor salonları ve hayvan pazarlarının da kapatıldığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı''nın paylaştığı, 15-21 Şubat tarihlerine ait verilerin yer aldığı haritada vaka sayılarının nüfusa oranla en fazla olduğu iller, Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun, Rize ve Tokat olarak belirtildi. Tokat, geçtiğimiz hafta 118,52 ile 8''inci sırada yer alırken, bu hafta 149,20 ile 6''ncı sıraya çıktı.

Vaka sayılarındaki artışın ardından Tokat''ta yeni tedbirler alındı. İl genelinde alınan kararlara göre; 10 gün süreyle düğün ve nikahlar ertelendi, spor salonları ile hayvan pazarları kapatıldı. 

Vali Ozan Balcı, İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan yeni kararlarla hakkında açıklama yaptı. Alınan kararların il genelindeki vaka artışının taziyelerden kaynaklandığını belirten Vali Balcı, "Vatandaşlarımızın özellikle hafta sonu yasaklarına dikkat etmelerini istiyoruz. Cenazelerde ve taziyelerde dikkat etmemiz lazım çünkü en çok bu sebepten kaynaklanıyor. Bunlara daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu konuyla alakalı bir kısım kararlar aldık. 10 gün boyunca hayvan pazarlarını kapatacağız. 10 gün boyunca düğün ve nikahların yapılmasını istemiyoruz. Bununla ilgili karar aldık. Bizim Tokat''ta sayımız artmaya başladı. İlk 10''dayız, bunu kabul etmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.