Vali korkunç tabloyu açıkladı. Sağlık Bakanı Koca bu işe ne diyecek

Vali korkunç tabloyu açıkladı. Sağlık Bakanı Koca bu işe ne diyecek
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Vaka sayısının en kötü dönem olan nisan ayından 3 kat daha fazla olduğunu belirtti. Sağlık Bakanı Koca daha önce yaptığı açıklamalarda salgının kontrol altında olduğunu belirtirken tünelin ucunun göründüğünü dile getirmişti.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, ildeki vaka sayısında artış olduğunu dile getirmişti. İldeki vaka sayısının en kötü dönem olan nisan ayından 3 kat daha fazla olduğunu belirten Bilgin, artık 24 saat alanda olacaklarının altını çizerek, "Bundan sonra sokak, cadde, ev, köy ve mahalle karantinaları yapacağız. Bugün itibariyle polis ve jandarmamızın da çalışma düzenini değiştiriyoruz. Gerekirse çalışma saatlerini de değiştireceğiz. Tüm kurumları, tüm vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum" dedi.

Vali Bilgin, "En kötü ay olan nisan ayından 3 kat daha fazla vaka oluştu ilimizde. Bundan sonra en ufak bir müsamaha göstermeyeceğiz. Bütün kurum müdürlerimiz artık teyakkuza geçecek. Bazı ilçelerde karantina süreci başlayabilir. Kofçaz'da sokağa çıkma kısıtlaması getirdik. Lüleburgaz'da da bir mahalleyi karantinaya alabiliriz. Diğer ilçelerimizde de aynı durum var. Oralarda da mahalle karantinaları başlayabilir, önüme gelecek raporlara bağlı." diye konuştu.

SAĞLIK BAKANI KOCA BU İŞE NE DİYECEK?

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamalarda korona virüs salgının kontrol altına alındığını defalarca vurgulamıştı.

Koca, daha önceki açıklamalarında tünelin ucunun göründüğünü ve salgının 1-2 ay içerisinde etkisini yitireceğini dile getirmişti.

Bakan Koca dün akşam Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada ise Türkiye'nin korona virüs ile mücadelede Avrupa'nın çok önünde olduğunu ifade etmişti.

Bakanın tüm bu açıklamalarına rağmen Vali'nin ildeki korkunç tabloyu açıklaması kafaları karıştırdı.