Varsa yoksa transfer ve saçmalayanlar...

Korona salgını dolayısıyla futbol takımlarımız sezonu rötarlı olarak kapattı. Ama hemen ardından her yıl olduğu gibi transfer haberleri sağanağı yine gecikmedi. Transfer olan olana... Gazetelerin spor sayfalarının ve televizyonların spor programlarının ana konusu "transfer bombaları"...

Yazılıp söylenenlerde doğrularla yalanlar içiçe girmekte. Bu transfer haberlerinin kaçı doğru, kaçı balon bir süre sonra göreceğiz.

Sabah güne TRT Spor'la başladım. Spor Manşet'te Serkan Yetkin ile Cem Dizdar ikilisi, transfer dönemi haberlerini hakikaten çok iyi işlediler. Pek çok transfer haberi arasında dikkatimi çeken 35'ini devirmiş Sosa'nın kendini Fenerbahçe'ye pazarlama çabasıydı. Mübarek, transfer olacağım diye neredeyse nüfus kağıdında 5 yaşlık küçültme yapacak. Yaptığı teklife bakın; toplam maliyeti 15 milyon euroyu bulan 2 yıllık mukavele.

Parasızlıktan ağlayan Fenerbahçe hala sallamaktan gere kalmıyor. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun dediğigibi, "Madem paran yok, nasıl alıyorsun? diye sorarlar."

Ağaoğlu, açtı ağzını yumdu gözünü Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan güzel hesap sordu:

"Arkanda bir sürü ceza var. Biri de Avrupa kupalarından men. Nasıl oluyor da Novak'ı çağırıyorsun? Hele bu cezalardan biri Avrupa yasağı ise..."

Sağlam duranlar

Bu arada 2 kulüp başkanın sağlam durduğunu tespit ettim. Bunlardan biri Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz... Demeci bile kendi ilinin televizyonu S 58 'e veriyor. Çok güzel laflar etti:

Biz idareciler birer iyi sporseveriz, şov yapmamamız lazım. Bu yıl gerçekten başarılı olduk. Kimse emek ve çabamızı inkar edemez. Hele Avrupa yolunu açmışsak.

Cengiz bombaladı

Bir diğer sağlam duran ise Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz... Kulüpler  Birliği toplantısından sonra öyle sözler sarfetti ki, öncelikle Fatih Terim olmak üzere herkesin canına okudu:

"Transfer konusunda bir acelecilik almış başını gidiyor. Kimse asıl transferin 4 Ekim'de biteceğini hesaplamıyor. Yani daha vakit çok. Futbolcular önce bana gelir. Sonra kaçırılmışsa 2-3 hafta içinde başka kulübe gidebilirler. Gerçekten beni istediklerine inanırsam alırım. Bunun sonrasını futbolcular kararlaştırır."

Bu yazdıklarım henüz başlangıç. Niyet belli, adamın söyledikleri çok net. 

Sazı kim ele aldıysa hedefi Ali Koç oldu. Cengiz de bunu sürdürdü:

Hani derler ya, fare giremediği deliğe kabak sokmaya uğraşırmış. Avrupa'ya gidemiyorsun, param yok diyorsun, sonra önüne gelene meydan okuyorsun. Adama, bu ne perhiz bu ne turşu demezler mi?

Dert satın alınır mı?

Balotelli transferi Beşiktaş'ın sorununu çözmez. Adam anadan doğma çatlak ve sorunlu. Birinci sınıf sporculara yumruk-kafa atabiliyor. Sergen'in onun yerine 5 yaş büyüğü, Alanyaspor'lu Cisse'yi tercih ettiği konuşuluyor. Ben de aynı düşüncedeyim ve Sergen'e inanıp güvenenlerdenim.

Arada adı geçen Daniel Sturridge'nin "Bende hala iş var" deyişi hemen herkesin kulağında. Yani aklının Beşiktaş'da olduğu ortada.

En iyisi TRT Spor

Transfer döneminde en iyi haberciliği ve programcılığı TRT Spor'un yaptığını düşünüyorum. İnşallah bu çizgilerini koruyup böyle devam ederler. TRT gerçekten çok düzeldi. Dolu dolu programlar yapıyorlar. Bir de canlı yayın haklarını alabilseler değmeyin Spor Koordinatörü Mehmet Buğra Şahin'in keyfine...

Günün sözü

"Sevmek için yürek,

Sürdürmek için emek gerek,

Sevgi ne Boğaz'da, ne mum ışığında yemek yemek,

Ne de pahalı bir pırlanta demek

Sevgi bir lokmada iki mutlu insan demek..."

Nazım Hikmet

 

Yazarın Diğer Yazıları