Vay halimize

Vay halimize

Daha önce yazdığım bir yazıda iktidara yakın İslamcı İlim Yayma Cemiyeti''nin isteği üzerine halkın parasıyla nasıl milyonluk yurt inşaatı yapıldığını anlatmıştım.

Süreç şöyle ilerliyordu...

Bursa Osmangazi Belediyesi de kamu yararına çalışan dernek vasfıyla İlim Yayma Cemiyeti''nin talebi üzerine yurt inşaatını yapıyor.

Hatta Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve İlim Yayma Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Zeki Alemdar arasında Sümbüllü Bahçe Konağı''nda protokol imzalanıyor.

Fakat kanuna göre söz konusu vakıf ve derneklere ortak hizmet projesi kapsamında gerekli kaynak aktarımının yapılacağına dair hüküm yok.

Vakıf ve derneklere ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlerini bedelli veya bedelsiz üstlenebileceğine dair bir hüküm de yok.

Ancak Osmangazi Belediyesi tarafından, İslamcı derneğin yurt inşaatı yapımı, toplamda 7 milyon TL bedelle üstleniliyor ve yapılıyor.

Fakat bugün anlatacağım durum ise farklı.

Sıkmadan aktarayım.

Türkiye''de yapılan ihaleleri elimden geldiğince gün gün takip etmeye çalışıyorum. Açıkçası yurttaşın paraları ile neler yapılıyor takip ediyorum.

İptal edilen ihaleleri incelerken dikkatimi Bursa Osmangazi Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan bir ihale çekti.

İhale konusu şu: "Osmangazi Belediyesi sınırlarında muhtelif mahallelerin cadde ve sokaklarında bitümlü sıcak karışım asfalt kaplama ve yama yapılması işi..."

İhale Kayıt no: 2021/ 90790

Numarasını veriyorum ki açın bakın kendi gözlerinizle görün diye!

İhale sonucu yok... Çünkü ihale iptal edilmiş. EKAP''da (Elektronik Kamu Platformu) yer alan iptal nedeni olarak "Şikayet Üzerine Kamu İhale Kurulu Kararı ile İptal" açıklaması var.

Daha önce acaba bu ihale yapılmış mı diye baktığımızda aynı iş tanımı ile (2020/590206 ihale kayıt numarası ile) bir ihale daha düzenlenmiş ve yine iptal edilmiş.

Dahası iptal nedeni de aynı.

Acaba neden iptal edildi diye ayrıntılarını araştırdım.

Şartnamede tüm giderleri yüklenici tarafından karşılanacak yurt içi veya yurt dışı 1 adet teknik gezi düzenlenmesi istenmiş.

Yani idare tarafından herhangi bir ödeme yapılmayacak, yapılacak teknik gezinin bedeli genel giderlere dahil edilecek.

İlginç değil mi?

Daha ilginci bu geziyle ilgili birim fiyat teklif cetvelinde teknik şartnamenin anılan maddesinde öngörülen gezi için ayrı bir satır açılmamış.

Hiçbir bilgi verilmemiş...

Bu ülkede artık insan şaşırma yetisini yitiriyor.

Öyle ki bunca kadın cinayeti, şiddet olayı varken en tepedeki isim, kadın muhalefet liderine "Gelin hanım dua et ki, Rize''de çok ileriye gitmeden ders verdiler, bunlar iyi günler, daha neler olacak neler..." diyebiliyor.

Bir suç örgütü lideri çıkıp "cevap verilemeyen" iddiaları savurabiliyor. Üstelik bu iddiaların birçoğu da somut delillere dayanıyor.

Vatandaş zamlar altında ezilirken döviz halen tırmanıyor ve kimseden ses çıkmıyor.

Haliyle dediğim gibi bir ihale kapsamında milletin parasıyla yurt dışına gezi düzenlenmesi isteniyor ve bu normal karşılanıyor.

Bu ihale, iptal edilenlerden bir tanesi...

Acaba bunun gibi daha kaç tane ihale böyle kabul edildi?

Tekrar edeyim; Vay halimize...

Yazarın Diğer Yazıları