Vefa'nın 100 yaşındaki efsanesi kulübün kongresine katıldı

Vefa'nın 100 yaşındaki efsanesi kulübün kongresine katıldı
İstanbul’un köklü kulüplerinden Vefaspor’da gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulda yeni başkan Mehmet Sütçüoğlu oldu. Asırlık çınarın kongresine 100 yaşındaki eski futbolcu ve antrenör Galip Haktanır da katıldı.

Vefa Kulübü de 113 yaşında

1908 yılında kurulan ve 113. yılını geçiren Vefaspor’da olağan genel kurula tek adayla gidildi ve başkanlık görevine Mehmet Sütçüoğlu getirildi.

 Vefa Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen kongreye, birçok tanıdık isim katıldı. 1943-1957 yılları arasında Vefa''da top koşturan Galip Haktanır da kongreye katıldı. 100 yaşındaki Haktanır, Yeşil-beyazlı kulüpte teknik direktörlük görevinde de bulundu.

Kongreden fotoğraf karesini ise Gazeteci Uğur Dündar paylaştı. Dündar, "100 yaşındaki Vefaspor efsanesi, değerli büyüğümüz Galip Haktanır da, (sol başta) kulübün kongresine katılanlar arasındaydı. Vefalı olmak işte budur..." ifadelerine yer verdi.

GALİP HAKTANIR KİMDİR?

KULÜP TAKIMLARI KARİYERİ

6 yaşında babasını kaybettikten sonra Darüşşafaka''ya yazılan Galip, küçük yaşlardan başlayarak futbol oynamaya başladı. Vefa''da oynayan Darüşşafakalı bir ağabeyinin tavsiyesiyle futbol oynamaya başlayan Galip, geçimini okulun son sınıfında başladığı jimnastik hocalığı ile sağlamaktaydı.

Vefa formasıyla İstanbul Futbol Ligi''nde 1943 yılında forma giymeye başlayan Galip, 1944-45 sezonunda Beşiktaş ve Fenerbahçe''nin ardından üçüncü sırayı alan takımın bir parçası oldu. Oynadığı dönemde yükselen grafiğini koruyan Vefa, 1945-46 sezonunda Fenerbahçe karşısında averajla ikinci sırada yer aldı. İstanbul''un 3 büyük kulübünden de teklifler alan Galip, bunları kabul etmeyerek Vefa''da top koşturmaya devam etti ve futbol kariyerini 1957 yılında burada sonlandırdı.

MİLLÎ TAKIM KARİYERİ

Tamamı hazırlık maçında olmak üzere toplamda 5 kez Türkiye formasını giyen Haktanır, ilk maçına 30 Mayıs 1948''de, Avusturya karşısında çıktı.

1964''te teknik direktörlük kursuna katılan ve diploma sahibi olan Galip, Eyüp, Beylerbeyi, Süleymaniye ve Vefa''yı çalıştırdı.

İlgili Haberler