Emekliler o ödemeye geri kavuşacak. SSK Bağ - Kur'lular dikkat. Yıllarca boşuna maaşlardan kesilmiş SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığına tabi olan bütün emeklileri ilgilendiren önemli bir gelişme vergi affı kapsamında yaşandı. Mart ayı içerisinde yapılacak olan yeni düzenleme ile emeklilerin kesilen paraları artık ceplerinde kalacak.
Seçim öncesi bir af daha mı geliyor? Vergi ödemeyenleri ilgilendiriyor Seçim öncesinde bir vergi affının gelebileceği ihtimali gündeme geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun 2024 yılında bir affın daha gelmesini beklediğini söyledi.
Seçimin faturası vatandaşa çıktı. Haydi pamuk eller cebe İktidar, her seçimde olduğu gibi sosyal harcama ve transferlerin bonkör kullanıldığı, vergi afları gibi paketlerin hayata geçirildiği bir dönemi yaşattı. Gerçekçi olmayan politikalar yüzünden halk yeni vergiler ile karşı karşıya. BirGün’den Havva Gümüşkaya’nın haberi…
Bir seçim müjdesi de trafik canavarlarına AKP’nin bir seçim hamlesi olarak gündeme getirdiği ve TBMM’den geçen yeni af düzenlemesi ehliyet ve trafik cezası borcu olanların borçlarını da kapsıyor.
AKP'den yeni seçim kıyağı. Olan yine zamanında borcunu ödeyenlere olacak TBMM Genel Kurulu'nda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifi kabul edildi. Böylece AKP'nin bir seçim kıyağı daha yasallaşmış oldu. Peki borcunu zamanında ödeyeyen vatandaşların ne suçu vardı.
Vergi affı paketine ilişkin detaylar belli oldu Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çalışmalarına ara veren Meclis'in çalışmalara yeniden başlamasıyla vergi affı konusu da tekrar gündeme geldi.
Vergi affından kimler yararlanacak? Bugün belli oldu Vergi affından detaylar belli olmaya başladı. Vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK gibi birçok borç yaklaşan seçimin etkisiyle, yapılandırılacak. Vergi borcu yapılandırması ile borçlar peşin ödenirse faizin yüzde 90'ı silinecek.
Vergi affı çıktı mı, vergi affı kapsamı ne? Hangi borçlar 2023 vergi affına dahil olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı ardından vergi affı ve vergi affı kapsamına dair açıklamalarda bulundu. Vergi borcu olanlar vergi affı kapsamında 2023 yılı için hangi borçların vergi affına dahil olduğunu araştırıyor. Peki, Vergi affı çıktı mı, vergi affı kapsamı ne? Hangi borçlar 2023 vergi affına dahil olacak?
''Varlık Barışı’nın kime hizmet ettiği Pandora Belgeleri ile ortaya çıktı'' Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, iktidarın servet aktardığı yandaşlarının bile iktidara güvenmeyip, paralarını vergi cennetlerine taşıdığının Pandora Belgeleriyle ortaya çıktığını belirterek; ‘Vatandaşa, altınını, dövizini bozdurma çağrısı yapanlar, milyar dolarlarını vergi cennetlerinde istifleyenlere defalarca servet affı çıkarttıkları için milletten özür dilemelidir.’ dedi.
Son dakika: Berat Albayrak'tan sinyal: Vergi affı mı geliyor? MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın “vergi yapılandırması planlanıyor mu” sorusunu yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın verdiği cevap "vergi affı gelebilir" yorumlarına neden oldu.
Patronlara vergi affı, gençlere haciz! Öğrenim kredisi borçlularının sorunlarının çözümü için TBMM’ye sunulan kanun teklifleri AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi. Yüz binlerce gencin banka hesaplarına e-haciz yoluyla kısıtlama getirildi.
TÜSİAD'dan vergi barışına tepki TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, hükümetin seçim paketi olarak hazırladığı 'vergi barışı' paketini eleştirerek "Bunlar inşallah son olsun diyeceğimiz aflar olur" dedi.
Hükümet vergi affını neden çıkardı? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi başdanışmanı Turgay Bozoğlu, ekonomi ve vergi düzeninde adaletsizlik olduğunu, bu nedenle sürekli vergi affı çıkarıldığını öne sürdü.
Vergi affında tarih değişti Vergi borcu yapılandırma başvuruları için tarih uzatıldı. Vergi borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren vergi affı için son başvuru tarihi 25 Kasım oldu.
Maliye Bakanı'ndan, vergi borcu açıklaması Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı son dakika açıklamasıyla yaklaşık 9,4 milyar lira ödenmemiş vergi borcunun yeniden yapılandırıldığını duyurdu.