Muhtarlar görevden alındı

Muhtarlar görevden alındı
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde arazi toplulaştırmasınakarşı çıkan Adatepe'de köylülerin eylemi sonucu belediye binası taşlanmıştı. Yapılan eylem sırasında belediye binasının taşlanmasıyla ilgili 2 muhtar görevden uzaklaştırıldı.

Geçen hafta Vezirköprü Belediyesi önünde arazi toplulaşturmasına karşı çıkan Adatepe''de köylülerin eylemi sonucu belediye binası taşlanmıştı. Çıkan olaylar sonucu 21 kişi gözaltına alınmış soruşturma sonucu 6 kişi tutuklanmıştı. Son olarak Adatepe Mahallesi Muhtarı Cemil Akbaş ve Esentepe Mahallesi Muhtarı Semra Ersoy Vezirköprü Kaymakamı Halid Yıldız''ın kararıyla görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün Köy ve Mahalle Muhtarları ile İhtiyar Heyetlerinin Görevden Uzaklaştırma, Görevine Son Verilmesi konulu ilgi (e)’ de kayıtlı Genelgesin de belirtilen “Mahalle muhtar ve ihtiyar heyetlerinin görevlerini ihmal ve diğer suçlarla ilgili haklarında yürütülen adli ve idari soruşturma nedeniyle görevden uzaklaştırma işleminin mahallenin idari bağlılık durumuna göre vali veya kaymakam tarafından yapılacağı” na ilişkin maddesi gereğince, Kaymakamlık Makamının 04/10/2021 tarihli ve 1579 sayılı Oluru ile 04/10/2021 tarihi itibariyle iki muhtarın görevlerinden uzaklaştırılmasından sonra Adatepe köyü azalarından hiç biri görevi kabul etmemesi üzerine muhtarlığı kayyum olarak Vezirköprü Kaymakamlığı   yazı işleri müdürü Nurettin Edis atandı. Esentepe Mahallesi muhtarlığına ise 1.aza Mustafa Kapancı görevlendirildi.