G.Saray Karabük'ten 3 puanla döndü

G.Saray Karabük'ten 3 puanla döndü
G.Saray Karabük'ten 3 puanla döndü

Şampiyonlar Ligi'ne de veda ettikten sonra Şampiyonluk'tan başka hedefi kalmayan sarı kırmızılılar, sezonun ilk yarısında Aren

Şampiyonlar Ligi'ne de veda ettikten sonra Şampiyonluk'tan başka hedefi kalmayan sarı kırmızılılar, sezonun ilk yarısında Arena'da mağlup olduğu rakibine rövanşı vermedi. Lideri galibiyete Real Madrid maçının yıldızı Hollandalı taşıdı. Aslan puanını 59'a çıkardı ve maç fazlasıyla en yakın rakibi F.Bahçe ile arasındaki puan farkını 7' ye çıkardı

 


Hafta içinde güçlü rakibi Real Madrid'i Arena'da 3-2 yenmesine rağmen Devler Ligi'ne veda eden Galatasaray'da tek düşünce, önünde tek hedef kalan Şampiyonluğa ulaşmak için kalan maçlarını kazanmaktı. Üstelik sezonun ilk yarısında kendi evinde Karabükspor'a karşı hiç beklenmeyen bir yenilgi alan sarı kırmızıların rakibine ikinci kez kaybetme lüksü yoktu. İç sahadan çok deplasmanda daha başarılı olan evsahibi ekip ise bu maçtan puanla ayrılarak, önümüzdeki haftalarda korkulu rüya görmek istemiyordu.  Cezaları nedeniyle Teknik direktör Fatih Terim, yardımcıları Hasan Şaş ve Ümit Davala'nın tribünde olduğu maça ideal kadrosuyla çıkan Galatasaray, maçın başlamasıyla oyuna ağırlığını koydu. Ancak evsahibinin defanstaki kontrollü oyunu, gole izin vermedi. Maçın 28. dakikasında Lualua'nın geliştirdiği atakta Ahmet İlhan'ın vuruşu Muslera'da kaldı. Bu evsahibinin gole en çok yaklaştığı dakikaydı. Maçın 42 .daikasında sahasından hızlı çıkan Galatasaray gole çok yaklaştı. Drogba'ın pasında Burak'ın şutu kaleciden geri döndü. İlk yarıda gol olmadı.

 

Tek gol

 

Galatasaray ikinci yarıya daha baskılı başladı. Karşılaşmanın 52 . dakikasında Real Madrid maçının en başarılı ismi Sneijder ceza alanına girdi. Çaprazdan karşı karşıya pozisyonda topu şık bir plase vuruşla ağlara gönderdi: 1-0. Bu gol Hollandalı yıldızın ligdeki 3. golü oldu. Golden sonra karabükspor forvetleri rakip sahada daha çok gözüktü. Sarı kırmızılılar 71. dakikada ikinci gole çok yaklaştı, Ancak Burak ve Selçuk'un vuruşları gol getirmedi. Evsahibinin son dakikalarında gol çabaları sonuç vermedi. Karşılaşma Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi. Galatasaray bu galibiyetle puanını 59 yaptı ve en yakın rakibi Fenerbahçe ile olan puan farkını maç fazlasıyla 7'e çıkardı.

 

Teknik kadro tribünde

 

Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, antrenörler Ümit Davala ve Hasan Şaş, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun  verdiği ceza nedeniyle şeref tribününde yer aldı.
Galatasaray'ın başında teknik sorumlu olarak Cladiou Taffarel sahaya çıktı. Galatasaray'da, Kardemir Karabükspor karşısında cezalı Sabri Sarıoğlu, Dany ve Amrabat'tan yoksun bir kadroyla mücadele etti.
Sarı-kırmızılı takımda Johan Elmander, Umut Bulut, ve Hakan Balta'nın yanı sıra Eray İşcan, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak ve Aydın Yılmaz yedekler arasında yer aldı.
Kardemir Karabüksporlu futbolcular sahaya, "Karabük Günleri 25-29 Nisan Atatürk Kültür Merkezi Ankara davetlimizsiniz" yazılı pankartla çıktı.
Karşılaşmanın 40. dakikasında sarı kart gören Semih, cezalı duruma düştü. Semih, Elazığ maçında forma giyemeyecek.
Karşılaşma öncesinde sahanın orta yuvarlağında, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığının sloganı "Bridge Together"ın yazılı olduğu büyük bir pankart açıldı.