Rusya'ya ithalat yapılmaması kararı almışlardı: Putin'in isteğiyle o ülkenin altyapısı hacklendi

Rusya'ya ithalat yapılmaması kararı almışlardı: Putin'in isteğiyle o ülkenin altyapısı hacklendi
Rusya, Avrupa için hack kampanyası başlattı. Hedefe bu kez Litvanya'yı alan Rusya'nın yaptırımla karşı çıkmak için böyle bir girişimde olduğu anlaşıldı. Rusya fiziksel savaştan daha etkili olduğunu düşündüğü siber savaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, siber dünyaya son saldırısını Litvanya’yı hedef alarak gösterdi. Saldırıyı üstlenen grup, hükümete bağlı web sitelere DDOS saldırısında bulundu.

Avrupa Birliği geçtiğimiz dönemde aldığı yaptırımlar kapsamında Rusya ticaretini azaltmayı hedefledi. Litvanya’nın başkenti Vilnius üzerinden Rusya’ya ithalat yapılmamasında karar kıldı. Fakat AB yaptırımlarına karşı yeni hamle Killnet korsanlarından geldi.

Litvanya’ya yönelik saldırıyla ilgili Reuters’a konuşan grup sözcüsü, yakın zamanda AB’yi de hedef alacaklarını belirtti. Bakanlığın ve kar amacı gütmeyen kuruluşların altyapısına zarar veren Killnet, 1652 web kaynağının altyapısını sildiklerini söyledi.

Reuters’a verdiği demeçte sözcü, “Rusya’nın Avrupa için hack girişimi, Litvanya ablukayı kaldırana kadar devam edecek. 1652 web kaynağını yok ettik. Şimdilik hepsi bu kadar, ama durmayacağız” ifadelerini kullandı. Grubun yeni saldırısını hangi ülkeye yapacağı şimdilik belirsiz.

İthalat yaptırımına ek olarak AB, Rusya’dan çimento, metal veya inşaat malzemelerinin kara yoluyla alınmayacağını söyledi. Bu durum karşısında Rusya, Litvanya’yı ortak elektrik şebekesinden çıkardığını açıkladı.

Fakat siber saldırılar sadece Rusya cephesinden gelmiyor. Ünlü bilgisayar korsanlığı ekibi Anonymous’tan gelen yeni açıklamada, Rusya’nın insansız hava araçlarının hacklendiği iddia edildi. Grubun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Rusya ordusuna insansız hava aracı üretmekten sorumlu şirketin ağlarına sızıldığı aktarıldı.