Volkswagen'den flaş karar!

Volkswagen'den flaş karar!
Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) son dört yıldır şampiyonluğu kimseye bırakmayan Volkswagen, organizasyondan çekilmeye hazırlandığını duyurdu.

Dört yıldır Dünya Ralli Şampiyonluğunu elden bırakmayan Volkswagen, WRC'den çekilme kararı alabilir.

Audi, maliyet düşürme amacıyla önlemler alabilmek adına, büyük başarılara imza attığı Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'ndan 2016 sonunda çekileceğini açıklamıştı.

Şimdi ise Volkswagen, Dünya Ralli Şampiyonası'ndan çekilmeye hazırlandığını duyurdu.

2013 yılında WRC'ye katılan Alman otomobil üreticisi, Sebastien Ogier'le birlikte üst üste dört kez dünya şampiyonluğu yaşamıştı.

Autocar'ın haberine göre Volkswagen yönetim kurulu 1 Kasım'da Wolfsburg'da yapacağı toplantıda WRC'den çekilmeyi masaya yatıracak.

Autocar'ın edindiği bilgiye göre emisyon skandalı nedeniyle büyük bir mali kayıp yaşayan Volkswagen, WRC'den çekilme kararı alacak. Kararın 17 Kasım'daki AvustralyaRallisi'nden önce duyurulması bekleniyor.

Volkswagen'in Başkanı Matthias Mueller, Volkswagen Motorsport'a bir şans daha verip 2017'de de yarışmalarına izin verebilir. Ancak kaynaklara göre Audi'nin WEC'de yaptığı gibi 2016'nın sonunda şampiyonadan resmen çekilecekler.

Autocar'a konuşan Volkswagen Group Motorsport'tan bir kaynak "Volkswagen'deki çocuklar büyük bir iş yapmıştı. Bu gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor" şeklinde konuştu.

Volksagen 2013 yılından bu yana 41 ralli kazanmayı başarmıştı.