Volkswagen’in hibrit modelleri yangın şüphesiyle geri çağırılıyor

Volkswagen’in hibrit modelleri yangın şüphesiyle geri çağırılıyor
Volkswagen Grubu, şarj edilebilir hibrit modellerinde yangın şüphesi nedeniyle araçlarını geri çağırma kararı aldığını duyurdu

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Volkswagen Grubu, şarj edilebilir hibrit modellerinde yangın şüphesi nedeniyle araçlarını geri çağırma kararı aldı. Audi, Seat, Skoda ve Volkswagen markalarına ait 100 binden fazla araç bu nedenle geri çağırılacak.

Bu araçların 42 bin 300 adedini Volkswagen logolu araçlar oluştururken 24 bin adet de Audi modeli yer alıyor. Seat ve Skoda markalarına ait birçok model de yine bu geri çağırma işlemine tâbi tutulacak. Peki bu markaların yaşadığı problem ne?

ŞARJ EDİLEBİLİR HİBRİT MODELLERDE BATARYA SIKINTISI

Volkswagen Grubu’nun geri çağırma işlemini yetersiz yalıtılmış yüksek voltajlı bataryalar nedeniyle yaptığı ortaya çıktı. Kullanım sırasında fazladan ısınan bataryalar yetersiz yalıtım ile birlikte yangına neden olabileceği için araçların büyük tehlike arz ettiğini söyleyebiliriz. Bu sorun nedeniyle Almanya’da şimdiye kadar 16 araçta yangın çıkmış durumda.

Alman Federal Motorlu Araç Ofisi’nden yapılan açıklamada şunlar söylendi:

Sorun, plug-in hibrit araçların (şarj edilebilir hibrit) tahrik sistemindeki hatalı bir sigortadan kaynaklanıyor. Bu sigorta, aşırı yüklenme durumunda arızalanabiliyor ve bu da yüksek voltajlı bataryanın alev almasına neden olabiliyor.

Bu sorunu çözmek için, bataryanın sigorta kutusunun üzerine ek koruyucu yalıtım malzemesi takılacağı açıklandı. İlk olarak 2021 yılında bir Volkswagen Golf GTE modelinde yaşanan patlamanın ardından Alman üretici konuyu detaylı bir şekilde araştıracağını açıklamıştı. Bu araştırmaların ardından aynı durumun diğer modellerde de yaşanabileceğini öngören marka böylelikle 100 binden fazla aracını geri çağırma kararı aldı.

İlgili Haberler