VPN uygulaması kullananlar dikkat!

VPN uygulaması kullananlar dikkat!
VPN uygulamalarında kullanıcıların şifrelerini ve kişisel bilgilerini çalmak için programlanmış trojanlar olduğu iddia edildi.

Konu ile ilgili detaylar şöyle...

Günümüz dünyasında internetin hayli önemli bir yeri bulunuyor. Öyle ki artık internet de pek çok kişi için elektrik, su, ısınma gibi doğal bir ihtiyaç haline gelmiş durumda. Teknolojinin gelişmesi sayesinde internete her yerden, her an erişebilir olduk. Bu sayede bilgiye erişmemiz de kolaylaştı. Şimdilerde kafamıza takılan en ufak bir soruyu bile internet üzerinden saniyeler içerisinde bulabiliyoruz. Bir bakıma internet bize özgürlüğün kapılarını da sonuna kadar aralamış oluyor. Elbette söz konusu internet olduğunda, bazı alanlarda özgürlüğün kısıtlanması da kötü bir şey değil. Bu sayede pek çok kullanıcı, zararlı adreslerden korunmuş oluyor. Fakat bu engeli aşmak hiç de zor değil. Zira basit bir şekilde telefonunuza ya da bilgisayarınıza kurduğunuz VPN uygulamaları ile tüm engelleri aşabiliyorsunuz.

TeknolojiOku''da yer alan habere göre, VPN uygulamaları basit bir çalışma protokolüne sahip. Sizi farklı bir ülke ya da bölge üzerinden internete erişiyormuş gibi göstererek yasaklı sitelere girmenize olanak sağlıyor. Bunun için de IP adresinizi değiştirerek, sizi farklı bir bölge üzerinden ağa dahil ediyor. Yani neresinden bakarsanız bakın oldukça basit bir sistem. Zaten bu yüzden uygulama tarafında da pek çok farklı seçenek bulunuyor. PC ya da telefonunuz için uygulama indirmeye kalktığınızda yüzlerce, belki de binlerce farklı seçenek olduğunu görüyorsunuz.

Herkesin bildiği sayıları 10 ya da 15’i geçmeyecek popüler VPN uygulamaları için sorun yok. Zaten bu uygulamalar genel olarak paralı. Ücretsiz olarak uygulamayı kullanabilmek için de reklam izlemeniz gerekiyor. Asıl problem ise ücretsiz olarak kullanıma sunulan VPN uygulamalarında. Keza bu tarz VPN uygulamalarının kullanıcıların veri güvenliği açısından bazı risk unsurları barındırdığı tespit edildi. Özellikle de 3. parti kanallar vasıtasıyla PC ya da telefonlara kurularak kullanılan VPN uygulamalarının genel olarak kullanıcıların şifrelerini ve kişisel bilgilerini çalmak için programlanmış trojanlar olduğu iddia edildi.