WhatsApp karanlık mod nedir? WhatsApp karanlık mod nasıl yapılır?

WhatsApp karanlık mod nedir? WhatsApp karanlık mod nasıl yapılır?
WhatsApp, yeni karanlık mod uygulamasını İOS ve Android için yayımladı. WhatsApp kullanıcıları Peki WhatsApp karanlık mod nedir? WhatsApp karanlık mod nasıl yapılır? sorularının cevaplarını arıyor. İşte WhatsApp karanlık mod ile ilgili detaylar haberimizde…

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz ay yayınladığı test sürümünden sonra İOS ve Android için karanlık mod uygulamasının başladığını açıkladı.

WHATSAPP KARANLIK MOD NEDİR?

WhatsApp karanlık mod OLED ve AMOLED ekran panellerine sahip akıllı telefonlarda daha gerçek siyah renk görüntüsü elde etmenizi sağlıyor. Ayrıca bu özelliğin açılmasıyla beraber telefonunuzun batarya performansı da artıyor.

WHATSAPP KARANLIK MOD NASIL AÇILIR?

Android telefonlarda WhatsApp güncellemesi yapıldıktan sonra telefonun uygulama ayarlarına girilerek sohbetler bölümünden tema seçeneği seçilip “Koyu” bölümü tıklanmalı. Bu düzenlemeler yapıldıktan sonra WhatsApp karanlık mod kullanıma açılacaktır.

OKUNABİLİRLİK VE BİLGİ HİYERARŞİSİ

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, karanlık mod, düşük ışıklı ortamlarda göz yorgunluğunu azaltmak için tasarlandı. Şirket, karanlık modu tasarlarken okunabilirlik ve bilgi hiyerarşine önem verdi. Bu iki konuyla ilgili şirket şu bilgileri paylaştı:

Okunabilirlik: "Renkleri seçerken göz yorgunluğunu en aza indirmek ve sırasıyla iPhone ve Android'de sistem varsayılanlarına daha yakın renkler kullanmak istedik."

Bilgi Hiyerarşisi: "Kullanıcıların dikkatlerini ekrana kolayca odaklamalarına yardımcı olmak istedik. Bunu en önemli bilgilerin öne çıkmasını sağlamak için renk ve diğer tasarım ögelerini kullanarak yaptık."