iOS'tan Android'e QR kod ile taşınabilecek

iOS'tan Android'e QR kod ile taşınabilecek
WhatsApp'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı iOS'tan Android'e sohbet taşıma özelliği ile ilgili ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı. 

İlk ekran görüntüsü geldi

Shift Delete’te yer alan habere göre, iOS‘tan Android‘e geçince WhatsApp üzerindeki yedeklerinizi taşımak hayli zordu. Bunun yerine şirket daha kolay bir çözüm sundu. Artık QR kod ile yedeklerinizi platformdan platforma aktarabileceksiniz. WhatsApp bu özellik üzerinde uzun süredir çalışıyordu ve ilk ekran görüntüleri geldi.

WHATSAPP YEDEKLERİNİZİ IOS’TAN ANDROID’E QR KOD İLE TAŞIYABİLECEKSİNİZ
WABetaInfo‘nun Twitter üzerinden yayınladığı yeni görüntüler, WhatsApp yedeklemesinin nasıl çalıştığını bizlere gösterdi. İlk olarak yedekleri taşıma işlemi için QR kod karşımıza çıkıyor. Uygulama sizden, iOS cihazınızdaki WhatsApp’a girmenizi ve ekranda bulunan QR kodu taramanızı istiyor. Taradıktan sonra uygulama sizden iPhone‘u açık tutmanızı ve WhatsApp‘tan çıkmamanızı belirtiyor. Yedekleme işlemi tamamlanınca size bildiriliyor. Daha önce sadece bununla ilgili bir video görmüştük.

Videoda işlemin nasıl yapıldığı değil işlemden sonra neler olduğu gösteriliyordu. WhatsApp yedeklerinizi bu özellik geldikten sonra rahatlıkla aktarabileceksiniz. Şu an bu özellik hâlâ geliştirme aşamasında. Yedekleme özelliği Ayarlar > Sohbetler kısmında yer alıyor ve aşağıda bulunan “Sohbeti Android’e Taşı” seçeneği ile başlatılabiliyor. Tüm bu süre boyunca iki cihazında internete bağlı olması, ekranlarının açık ve WhatsApp’ın çalışması gerekiyor. Yedekleme anında ekranı kilitlemek süreci durdurabilir ya da iptal edebilir.

İlgili Haberler