Wikipedia'dan Türkiye'ye hoşgeldiniz mesajı

Wikipedia'dan Türkiye'ye hoşgeldiniz mesajı
Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararının ardından erişime açılan Wikipedia, Türkiye için resmi Instagram hesabından ‘hoşgeldiniz’ mesajı paylaştı.

2.5 yılın ardından yeniden erişme açılan Wikipedia, yasağın kaldırılmasının ardından ‘hoşgeldiniz’ mesajı yayınladı. Yayınlanan mesajda, "Wikipedia'nın doğum gününde aldığımız en güzel hediye Türkiye'de engelin kaldırılması" denildi.

Wikipedia’nın Instagram hesabından Hoşgeldiniz, Türkiye görseliyle paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Wikipedia'nın doğum gününde aldığımız en iyi hediye? Türkiye'de engelin kaldırılması! Geçtiğimiz günlerde ülkenin en üst mahkemesinin engeli anayasaya aykırı bulmasının ardından engel kaldırıldı. Türkiye'den kullanıcıların dünyadaki en büyük küresel diyalogda ülkelerinin kültürel ve tarihi hakkında yeniden katkıda bulunabilmesini kutluyoruz! #TekrarHoşGeldinTürkiye"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wikipedia has been unblocked in Turkey! // Türkiye'deki Wikipedia engeli kaldırıldı! ???????? . The best present we got for Wikipedia's birthday was being unblocked in Turkey. This action followed a recent ruling from the country's top court that the block was unconstitutional. We celebrate that the people of Turkey can once again participate in the largest global conversation about the culture and history of their country on Wikipedia. #WelcomeBackTurkey! . Wikipedia'nın doğum gününde aldığımız en iyi hediye? Türkiye'de engelin kaldırılması! Geçtiğimiz günlerde ülkenin en üst mahkemesinin engeli anayasaya aykırı bulmasının ardından engel kaldırıldı. Türkiye'den kullanıcıların dünyadaki en büyük küresel diyalogda ülkelerinin kültürel ve tarihi hakkında yeniden katkıda bulunabilmesini kutluyoruz! #TekrarHoşGeldinTürkiye

Wikipedia (@wikipedia)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Wikipedia'nın kapatılması Anayasa Mahkemesi tarafından hak ihlali sayılmış ve site dün akşam saat 22.30'da erişime açılmıştı.

İlgili Haberler