Windows 9, akla bile gelmeyecek bir yerde görüldü!

Windows 9, akla bile gelmeyecek bir yerde görüldü!
Microsoft'un Windows 8'den sonra pas geçtiği Windows 9 işletim sistemi, yıllar sonra Windows 11'de ortaya çıktı.

Windows 9, Windows 11’de ortaya çıktı

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, Windows 8 işletim sistemi çıktıktan sonra dört gözle “Windows 9 ne zaman çıkacak?” diye beklenirken, Microsoft ters köşe yapmış ve Windows 8.1’i piyasaya sürmüştü. Son kararlı sürümü 2014 yılında yayınlanan Windows 8.1’den sonra ise Temmuz 2015’te Windows 10 işletim sistemi kullanıma sunulmuştu.

Windows 9’un pas geçilip yeni işletim sisteminin Windows 10 olarak isimlendirilmesinin sebebi hakkında çeşitli teoriler ortaya atılırken, bir Microsoft yetkilisi konuyla ilgili açıklamasında Windows 10’un, Windows 8’in devamı olarak algılanmasını istemediklerini söylemişti.

Windows 9, Windows 11’de ortaya çıktı

Xeno rumuzlu bir geliştirici, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Windows 11 Dev Build 22567 sürümünün kaynak kodlarını incelerken Windows 9’dan bahsedildiğini fark ettiğini söyledi. Xeno’nun paylaştığı ekran görüntüsünde şu ifadeler geçiyor:

Gather blocks required for collecting data from Windows 8, Windows Blue, and some Windows 9 systems.

Xeno’nun aktardığı bilgiye göre sadece Windows 11 Dev Build 22567’de değil, aynı zamanda Windows 10 Build 9860 derlemesinde de Windows 9’un adı geçiyor. Ancak daha da ilginci, Windows 8’den hemen sonra “Windows Blue” isimli bir işletim sisteminden bahsediliyor. Windows Blue, Windows 8.1’in kod adıydı.

Aradan yıllar geçmesine rağmen “Windows 9” isminin neden var olduğu belirsizliğini korurken, bu işletim sisteminin çıkacağını da düşünmemek lazım. Microsoft şu anda tüm odağını Windows 11’e çevirmiş durumda. Önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenen “22H2” güncellemesiyle Windows 11’in birçok sorunu da çözüme kavuşacak.