Xiaomi 12 serisi için heyecanlandıran gelişme

Xiaomi 12 serisi için heyecanlandıran gelişme
Geçtiğimiz yılın aralık ayında tanıtılan Xiaomi 12 serisi için heyecanlandıran haber geldi. İddialara göre seriye yeni model eklenecek.

Yeni model geliyor!

ShiftDelete - Geçtiğimiz yılın aralık ayında kullanıcıların beğenisine sunulan Xiaomi 12 serisi, kullanıcılardan olumlu geri dönüşler almayı başardı. Xiaomi 12X, Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro modellerini bünyesinde barındıran seri, çok yakında Ultra modelinin de tanıtılması ile daha da genişleyecek. Ancak kısa bir süre önce ortaya çıkan bilgilere göre seriye eklenecek tek model Ultra ile sınırlı olmayacak.

Xiaomi 12 Extreme Edition, sertifika sürecinden geçti

Akıllı telefon sektöründe sızıntıları ile ön plana çıkan Digital Chat Station, Çinli mikroblog sitesi Weibo üzerinden 2206122SC model numaralı bir cihazın sertifika sürecinden geçtiğini duyurdu. SM8475 kod adlı Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus ya da 8 Gen 2 olarak adlandırılması beklenen işlemciden güç alan cihaz, teknik özellik tarafında serinin en güçlü modeli ünvanını alacak.

Bilindiği üzere Qualcomm’un halihazırda en güçlü işlemcisi konumunda bulunan Snapdragon 8 Gen 1, 4 nm mimari ile üretildi ve bir adet 3.0 GHz ARM Cortex-X2, üç adet 2.5 GHz ARM Cortex-A710 ve dört 1.8 GHz ARM Cortex-A510 çekirdeklerine ek olarak Adreno 730 grafik birimine ev sahipliği yapıyor. Söz konusu yonga setinin serinin standart ve Pro modellerinde de kullanıldığını belirtelim.

Xiaomi 12 serisine Ultra haricinde yeni bir üyenin daha eklenmesi durumu artık kesinleşti. Ancak modelin hangi isimle çıkış yapacağı tam olarak belli olmadı. Zira cihazın teknik özellik tarafında Pro ve Ultra’dan önde olması Xiaomi 12 Extreme Edition ve Xiaomi 12S Pro iddialarına neden oldu. Sızıntının kaynağına göre ilk ismin daha ağır bastığını belirtmekte fayda var.

Xiaomi 12 Ultra ise mart ayında kullanıcıların beğenisine sunulacak Redmi K50’nin hemen ardından çıkış yapacak. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisinden güç alan akıllı telefonun tanıtım tarihi net olarak bilinmese de, nisan veya mayıs aylarında kullanıcıların karşısına çıkabilir.