Yağmur duasından sonra bu da elektrik duası: Allah'ım bize elektrik ver

Yağmur duasından sonra bu da elektrik duası: Allah'ım bize elektrik ver
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 30 mahallede elektriklerin günde 12 saat boyunca kesilmesi vatandaşın tepkisine yol açtı. Yetkililere başvurduklarını ancak çözüm bulamadıklarını belirten vatandaşlar, son çare olarak elektrik duasına çıktı.

Türkiye’de azalan yağışların ardından birçok ilimizde Cuma namazı sonrasında yağmur duası edilmişti. Yağmur duasına alışık olan Türkiye, Şanlıurfa’dan bambaşka bir dua haberi aldı. Buna göre Suruç ilçesine bağlı 30 mahallede elektriklerin günde 12 saat boyunca kesilmesi nedeniyle mahalleli elektrik ve su duasına çıktı. Aşağı Karıncalı Mahallesi’nde bir araya gelen köylüler, ellerini semaya açarak, “Bu yağmur duası değildir, elektrik duasıdır. Sorunlarımızın çözümü için nereye başvuru yaptıysak, ‘Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ne (DEDAŞ) ancak Allah’ın gücü yeter’ diyorlar. Biz de Allah’a yalvarıyoruz. Allah’ım bize elektrik ver. Allah’ım bu zulme son ver” diyerek dua etti.

AKP’li olduklarının altını çizen mahalleli, “Ben Ak Partiliyim hepimiz Ak Partiliyiz. Ak Parti ile yürüdük yorulduk, her şey yaptık. Sadece elektrik istiyoruz Dicle zulmüne dur diyoruz” diye konuştu.

“KİME GİTSEK BİZE BORÇ ÇIKARIYORLAR”

Ziraat Odaları dahil gittikleri hiçbir kurumda sorunlarına çözüm bulunamadığını kaydeden mahallenin ileri gelenlerinden Mustafa Tüzün, duaya şöyle konuştu:

“Az yaktın diye ceza yazıyorlar. Çok yaktın diye ceza yazıyorlar. Bugün Suruç’ta 30 mahallenin elektriği yok. Kime gidiyorsak tarım sulamadan bizlere yüzbinlerce liralık borç çıkarıyorlar. Ziraat odalarına gidiyoruz ‘kimsenin gücü Dicle Elektrik’e gücü yetmez. Allah’ın gücü ancak yeter’ diyorlar. Amenna Allah’ın gücü her şeye yeter biz de Allah’tan elektrik istiyoruz. Elektriğimiz yok. Yok mu bir yetkili? Bu Dicle Elektrik’in zulmüne kim ‘dur’ diyecek. Yeter artık. Çocuklar elektrik olmadan nasıl uzaktan eğitim yapacaklar. Bugün buraya binlerce kişi toplanırdı sadece maske mesafe gibi Covid tedbirleri nedeniyle 20 kişi toplandık. Bizim elektriğimiz yok biz elektik istiyoruz. Su kalmadı biz temizliği nasıl yapacağız. Yetkilere sesleniyoruz. Yetmedi mi artık?”

Kaynak: ODA TV

 

 

İlgili Haberler