Yandaş medya adalet mitingini nasıl gördü?

Yandaş medya adalet mitingini nasıl gördü?
Maltepe’de gerçekleştirilen Adalet mitingi hükümete yakın gazetelerin de gündemindeydi. Bazı gazeteler mitingi görmezden gelirken, bazıları ise “sözde adalet” tanımlaması yaptı.

Kemal Kılıçaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı “adalet” yürüyüşü Pazar günü Maltepe miting alanında yapılan devasa mitingle sona erdi. 700’ün üzerinde basın mensubunun takip ettiği yürüyüşe 2 milyona yakın vatandaş katıldı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen gazetelerin bugünkü birinci sayfaları merak konusu oldu. Bazı gazeteler dev mitingi görmezden gelirken, bazılarının “sözde adalet” mitingi tanımlaması yapması dikkat çekti. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın sözleri ise yine manşetlerdeydi.

İşte o gazetelerin manşetleri:

Akit: Erdoğan’ın “Kılıçdaroğlu’nun ufku yok” sözlerini manşetine taşıyan yandaş Akit, Adalet mitingi için Türkiye gazetesi gibi “Bu da Kılıçdaroğlu Şov” başlığını attı.

Akşam: Erdoğan’ın “FETÖ davaları bitsin elimiz güçlensin” sözlerini manşetine taşıdı.  Adalet yürüyüşü için birinci sayfasında küçük bir yer ayıran gazete,  “FETÖ’nün talepleriyle bitti” başlığını kullandı.

Diriliş Postası: Manşetine Adalet mitingini alan gazete, “Adalet Katliamı” başlığıyla, yürüyüşe hakaretlerde bulundu.

HaberTürk: Sürmanşetinin 9 sütununu Adalet yürüyüşüne ayıran HaberTürk “Türkiye için yürüdüm” başlığını attı. Gazetenin manşetinde ise Erdoğan vardı.

Güneş: Erdoğan’ı manşetine taşıyan gazete, birçok yandaş gibi milyonlarca vatandaşı katıldığı mitingi birinci sayfasından görmedi.

Karar: Davutoğlu’na yakın olduğu belirtilen Karar gazetesi ise Adalet mitingine çok küçük bir yer ayırdı. Birinci sayfanın en altından verilen haberde “Maltepe’den 2019 mesajı” başlığı kullanıldı.

Sabah: “Danışmanı Bylock Beyin Takımından” haberini manşetine taşırken, Adalet Mitingini birinci sayfada görmedi

Star: Erdoğan’ın “Hangi yüzle adalet istiyor” başlığını manşetine taşırken, birinci sayfada mitingi görmedi

Yeni Şafak: Erdoğan’ı manşetine taşıdı, adalet mitingini ise “Maltepe’de bitti” başlığıyla birinci sayfada küçük olarak gördü.

Milliyet: Manşetinin bir kısmını Erdoğan diğer kısmını Başbakan Yıldırım’a ayıran Milliyet, Adalet mitingini manşet altından “Bu yürüyüş son değil başlangıç” başlığıyla gördü

Milli Gazete: Saadet partisine yakınlığıyla bilinen Milli Gazete, birinci sayfasında adalet yürüyüşüne yer vermedi.

Vatan: Erdoğan ve Tillerson görüşmesini 9 sütundan veren Vatan gazetesi, adalet mitingini “Korku gömleğini çöpe attık” başlığıyla verdi.

Takvim: Erdoğan’ı manşetine taşıyan gazete, Adalet mitingini birinci sayfasından görmedi

Türkiye: Gazete tıpkı Milliyet gibi manşetinin büyük bölümünü Erdoğan’a ayırırken, diğer kısmını Başbakan Yıldırım’a ayırdı. Türkiye gazetesi, milyonlarca vatandaşın katıldığı Adalet mitingini “CHP’nin şovu bitti”  başlığıyla verdi.

İlgili Haberler