Yandaş medyanın "Pakistan'ın FETÖ'sü" dediği isme Ali Erbaş övgüler dizdi

Yandaş medyanın "Pakistan'ın FETÖ'sü" dediği isme Ali Erbaş övgüler dizdi
Yandaş medyanın geçmiş yıllarda "Pakistan'ın FETÖ'sü" dediği Tahir'ül Kadri'ye, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 3 gün önce Pakistan ziyaretinde övgüler dizdi. Ali Erbaş, Tahir ül-Kadri'nin kurduğu Minhac Üniversitesi'nin 'Dinler Arası Diyalog'a olan katkılarını da takdir etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Pakistan’ın Lahor şehrinde bulunan Sabah, A Haber, Takvim ve Yeni Şafak gibi medya kuruluşlarının ''Pakistan''ın FETÖ’sü'' diye tanımladığı Tahir''ül Kadri''nin kurduğu Minhac Üniversitesi’nde akademisyenleriyle 19 Şubat''ta bir araya geldi.  

ÖVGÜLER DİZDİ

Odatv''de yer alan habere göre; Ali Erbaş, aynı medya kuruluşlarının 2017 yılında ''ABD güdümünde yargı darbesi'' yaptığını savunduğu ''FETÖ'' benzeri ifadeleriyle tanımladığı Tahir''ül Kadri''ye övgüler dizdi. Ali Erbaş''ın sözleri şöyle: 

"Bu yıl Şeyhülislam Mevlana Doktor Tahir''ül Kadri''nin 71. doğum günü olması münasebetiyle buradan kendisine saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Böyle güzide bir üniversiteyi kurup Pakistan ve insanlığa hediye ettiği için kendisinden Allah razı olsun diyorum"


(Takvim)

DİNLER ARASI DİYALOG

Öte yandan Minhac Üniversitesi’nin sitesinde bulunan ama Diyanet İşleri Başkanlığı''nın sitesinde yer almayan açıklamada FETÖ ile anılan ''Dinler Arası Diyalog'' kavramına atıf yapan Ali Erbaş şu ifadeleri kullandı: 

"Ali Erbaş, Türkiye''nin Şeyhülislam Dr. Muhammed Tahir-ül Kadri''ye müteşekkir olduğunu bildirdi. Uluslararası Minhac-ül-Kuran''ın İslami ilimleri yayma, barışa ve dinler arası diyaloga olan katkılarını takdir etti." 

Tahir-ül Kadri''nin doğum günü sebebiyle Ali Erbaş üniversite yönetimi ile beraber pasta kesti. 


(Yeni Şafak)

NE OLMUŞTU?

Pakistan''da sokaklar 2017 yılında, mahkeme tarafından iptal edilen seçim yasasındaki bir değişiklik nedeniyle karıştı. Türk basınında o günlerde "ABD, bağımsız politikalar izlediği için bir süredir tehdit ettiği Pakistan’da kaos için ülkenin FETÖ’sü diye anılan Tahir ül-Kadri örgütünü devreye soktu" ifadeleriyle haberler yapıldı.

2017 yılında Türk basınında yer alan bu ifadeleri izleyen süreçte Panama Belgeleri nedeniyle yapılan yolsuzluk suçlamaları gerekçe gösterilerek Navaz Şerif görevden alındı ve önce eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Nasırul Mülk geçici olarak göreve geldi. Ardından 25 Temmuz 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde İmran Han Başbakan seçildi. 


(Sabah)

İlgili Haberler