Yandaş yazar Abdullah Gül'ü hedef aldı

Yandaş yazar Abdullah Gül'ü hedef aldı
Hükümete yakınlığıyla bilinen Akit gazetesi yazarı Latif Erdoğan, son çıkan KHK'ları eleştiren ve AKP ile arasında soğuk rüzgarlar esen Abdullah Gül'e “sinsi siyasetiyle kendini bitiriyor” dedi.

Yeni Akit yazarı Latif Erdoğan, son çıkan KHK'lara ilişkin eleştiride bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çok sert tepki gösterdi.

Bugünkü köşe yazısında Abdullah Gül için “Sinsi sessizliğini siyaset sanarak bir süreliğine kendisini ve yakın çevresini oyaladı” ifadelerini kullanan Erdoğan, Gül'ün deşifre olduğunu ve AKP'ye alternatif olma hayalleri kurduğunu ileri sürdü.

Erdoğan'ın "Gül - FETÖ - Muhalefet ve bir de it" başlıklı yazısından öne çıkanlar şu şekilde:

Abdullah Gül, sinsi sessizliğini siyaset sanarak bir süreliğine kendisini ve yakın çevresini oyaladı. Ne ki, kolektif feraset, toplumsal basiret karşısında o, ürkek, kararsız, sürekli gel-git yaşayan bir portre çizdi. İçinde sakladığı müzmeratı deklare ettiği son mesajıyla deşifre oldu; takke düştü kel göründü, ileriye dönük siyasi beklentisini, yeni bir parti kurma, AK Partiye alternatif olma üzerine kurguladığı hülyalarını ele verdi.

 

Elbette, beklentilerine yenik düştüğü, Başbakanlık beklerken sıradan bir insan olma konumuna gerilediği gerçeğinin onda bir gerilim yaptığı, bir küskünlük hali hasıl ettiği hepimizin malumuydu; insani zaaflar açısından işin bu kadarını makul saymamız da mümkündü; fakat saf değiştirir mahiyette bir kırılma yaşaması, ak tezinden savrulup kara tezinin savunuculuğunu yapması ne makuldür, ne etiktir ne de insani bir duruştur.

 

Meselenin kendi pozisyonuna yaptığı negatif etki bağlamında ise, yaptığı sadece siyasi bir intihardır, siyasi beklentilerinin bütününü bir büyük yanlışla sonlandırmaktır. Gezi olayları dolayısıyla söylediklerinde zaten çok büyük bir itibar kaybına uğramıştı; şimdiki beyanıyla bütün siyasi geleceğine kendi eliyle tüy dikmiş oldu. Ne yapalım bu da bir nasip meselesi. Ya da finalde geldiği nokta içten pazarlıklı siyasi serüvenin genel kaderi."

İlgili Haberler