Yargıtay Başkanı Cirit, FETÖ'den yargılanan hakim ve savcı sayısını açıkladı

Yargıtay Başkanı Cirit, FETÖ'den yargılanan hakim ve savcı sayısını açıkladı
Teröristbaşı Fethullah Gülen hakkında, 2000'li yıllarda Yargıtay’da yürütülen davada beraat kararı veren hakimlerden olan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 4 bin hakim ve savcının FETÖ üyesi olmaktan yargılandığını açıkladı.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, İstanbul Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsünde düzenlenen "Hukuk ve Ceza Yargısında Yargıtay Kararlarında Kanun Yolları" konferansında konuştu.

İstinaflar 2016'da faaliyete girdiğinde Türkiye'de 12 bin hakim savcı olduğunu kaydeden Cirit, "Bu son derece üzücü bir konu. 4 bin hakim ve savcı bu örgütün üyesi olmaktan dolayı yargılandılar ve atıldılar. Bir çoğu hakkında da ceza verildi. Bu arada 12 bin olan hakim savcı sayısı 8 bine indi. Bin de emeklilik ve başka nedenlerle ayrılma nedeniyle bu sayı 7 bin kaldı. Şu anda 21 bin hakim savcımız var. Yani teşkilata girenlerin üçte ikisi, yani 14 bini 15 Temmuz 2016'dan sonra teşkilata girmiş 1 yıl ve 3 yıl arasında kıdemli olan hakimlerimizdir." açıklamasında bulundu.

YARGITAY'DA TERÖRİSTBAŞI GÜLEN LEHİNE OY KULLANMIŞTI

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 2000 yılında teröristbaşı Fethullah Gülen hakkında Yargıtay'da açılan 'örgüt' davasının 2008 yılında verilen beraat kararında, Gülen'in lehine oy kullanmıştı.

Cirit'in Bank Asya ve Zaman Gazetesi'nin sahiplerinden firari Ali Çelik’le de 93 telefon görüşmesinin olduğu dava dosyalarında yer almıştı.