Yaşlı adama zorla maske takıp başından kolonya döktüler

Yaşlı adama zorla maske takıp başından kolonya döktüler
Yaşlı adamı durdurarak yüzüne zorla maske takan ve başından aşağı kolonya döken bir grup genç, sosyal medyada büyük tepki topladı.

Sosyal medyada yaşlılara yönelik tepki toplayan görüntüler gelmeye devam ediyor.

Twitter'da hızlı bir şekilde yayılan video izleyenlere 'Yoka artık' dedirtti. Görüntülerde bir grup magandanın yaşlı adamın yanına giderek "Virüsün birini bulduk" diyerek yüzüne zorla maske taktıkları ve başına kolonya döktükleri görüldü.

Direnmesi üzerine şehir eşkıyalarının "Bak lan buraya" diyerek yaşlı adamı tartakladığı görüldü.

Kendilerini "Virüs bakasına yakalanmış acil müdahale timi" olarak tanıtan magandaların, yaşlı adama "Kimseye bulaşmadan doğru hastaneye gidiyorsun" diye bağırması dikkat çekti.

Skandal görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken, birçok kullanıcı videonun altında Emniyet Genel Müdürlüğü'nü etiketledi ve zanlıların yakalanmasını talep etti.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Bağcılar'da yaşlı bir vatandaşı durdurarak zorla maske takan ve başına kolonya döken kişi hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcılığın gözaltı kararı vermesinin ardından Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Görüntüleri inceleyerek kimliğini belirleyen ekipler, şüpheli Osman K.'yı gözaltına aldı. Osman K. sağlık kontrolünün ardından Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

İLK AÇIKLAMA

Söz konusu görüntülerin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Öztürk Efendi isimli kullanıcı görüntülerdeki kişinin oğlu olduğunu söyledi.

Söz konusu paylaşım ise şu şekilde:

“Kardeşlerim, videodaki kişi benim babam kendisi engelli, şizofreni rahatsızlığı var bu görüntürden etkilendiği için bir haftadır kaldırtmaya çalışıyordum ama artık yetişemedim ! Videoyu çeken şahısa ulaşmaya çalıştım oralı bile olmadı. Babannem ve dedem ağlamaktan kahroldu.

Babamın hastalığın istifade edip dalga geçtikten sonra üzerine birde siz adamı dövüyormuşsunuz ben sahip çıkıyorum yazmış !”

“Birde babama babama bu görüntülerle ilgili şikayetçi olursanız oğlunu yok ederiz vs diye tehtitte bulunmuşlar sosyal medyada inanmayanlar çıkar diyerekten gizliden videosunu çektim lütfen bu konunun takipçisi olun”

“Babamın kanuni olarak cezai ehliyeti yoktur bizim için korktuğundan dolayı şikayetçi değilim diyor. Sosyal hayatında ve aile hayatında babamızın her zaman yanındayız bütün bu olanlarla ilgili yarın savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağız lütfen Allah rızası için destek olun!”

 

İlgili Haberler