Yastıkaltında parası olan o şehirden arsa alıyor 'İstanbullular gözünü şimdi de oraya dikti'

Yastıkaltında parası olan o şehirden arsa alıyor 'İstanbullular gözünü şimdi de oraya dikti'
Yastıkaltında parası olanlar kapış kapış o bölgeden arsa alıyor. İstanbullu yatırımcı gözünü şimdi de o bölgeye dikti.

Uzmanlar parayı doğru yerde değerlendirmek ve birikimi büyütmek için en doğru yatırımlardan birinin arsa olduğunu söylüyor. Arsa yatırımı, uzun vadeli bir yatırım stratejisi olarak yüksek oranda kar yapmayı sağlıyor. Parasını güvenli bir şekilde harcamak ve yatırım yapmak isteyen İstanbullu yatırımcı, gözünü şimdi de o bölgeye dikti.

Yastıkaltında parası olanlar o şehirden kapış kapış arsa alıyor. Arsa satışlarının patlamasından dolayı arsa fiyatları 10 katına kadar çıktı. Fiyatların artmasına rağmen hala o bölgeye talep yağıyor.

ARSA SATIŞLARINDA BİR İLK

5b9bb5305349f-41772127-10151660542984953-3593603019213635584-o.jpg

Gayrimenkul Uzmanları, İstanbul’a yakın illerin tercih edildiğini ve hatta bazı yatırımcıların Eskişehir ve Balıkesir’den bile arsa aldığı belirtiliyor. Son zamanlarda arsa satışlarına yoğun ilgi olduğunu söyleyen Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas, Ekim ayında satılan gayrimenkullerin yüzde 38'i konut yüzde 62 si ilk kez arsa olduğunu açıkladı.

DEĞERİNİN 20 KATINA ÇIKAN YERLER BİLE VAR

Yatırımcının tamamen arsaya yöneldiğini vurgulayan Kas, arsa değerlerinin 20 katına bile çıktığı yerler olduğunu açıkladı. Deprem korkusunun da arsa yatırımında önemli bir etken olduğunu söyleyen Kas, yatırımcının özellikle oturdukları binanın kentsel dönüşüme girmeyeceğini düşünmesinden kaynaklandığını ifade etti.

kiraci-ve-arabuluculuk.jpg

İSTANBULLULAR GÖZÜNÜ ORAYA DİKTİ

İstanbul ve çevresinde Silivri, Çatalca, Sakarya, Çerkezköy, Karasu gibi bölgelere yoğun talep olduğunu belirten Kas, sadece çevre illerin değil Eskişehir’de hatta Balıkesir’de bile arsa alan İstanbulluların olduğunu belirtti.

Yatırım Uzmanı Nilüfer Kas, Sapanca, Kırklareli gibi yerlerde arsa fiyatlarının armasının nedeni olarak vatandaşın ilgi göstermesi olduğunu vurguladı. Aynı zamanda önümüzdeki yıllarda Edirne’ye yapılacak hızlı trenin devreye girmesiyle talebin daha da artması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.