Gaz yataklarını IŞİD ele geçirdi

Gaz yataklarını IŞİD ele geçirdi
Humus’ta El Şair gaz yatağını ele geçirdiğini duyuran IŞİD, en büyük 2. gaz yatağını da aldığını ve tüm bölgeyi “hilafet”e kattığını duyurdu

Terör örgütü IŞİD, Suriye’nin en büyük ikinci gaz yatağı olan Humus’taki Haccar gaz yatağını ve onu işleten Mahr şirketinin ekipmanlarını ele geçirdiğini duyurdu. IŞİD, kendi internet sitelerinde yayınladığı görüntüde Haccar bölgesindeki gaz yatağı ve onu işleten şirketinin ekipmanlarının yanında Esad rejimine ait silahları ele geçirdiğini gösterdi. IŞİD, üç gün önce de Humus kırsalındaki El Şair gaz yatağını ele geçirdiğini duyurduktan sonra, ülkenin en büyük ikinci gaz yatağını ele geçirdiğini ve artık tüm bölgeyi “hilafet” topraklarına kattığını bildirdi. Bölgede, Esad rejimine ait 9 askeri noktada, ordunun silahlarını ele geçirdiğini söyleyen IŞİD, ilerlemeye çalıştığını ve yeni bölgeleri ele geçirmeyi planladığını ilah etti. IŞİD ile rejim güçlerinin arasında birçok yerde çatışmalar devam ediyor. IŞİD Şam yakınında yer alan Bab Toma bölgesine havan toplarıyla saldırdı. Bölgede çatışmalar devam ediyor. Şam kırsalının doğusunda Ain Terma bölgesinde de şiddetli çatışmalar yaşandı. Şam kırsalının batı tarafında ise IŞİD, Kisvah bölgesinde Esad güçlerini hedef alan bir bombalı araç saldırı gerçekleştirdi. Rejim uçakları, Halep’te Zehra ve Lermon bölgelerine hava saldırıları yaptı.

Singapur’dan destek
Singapur, IŞİD’e karşı yürütülen ABD yönetimindeki operasyonlara destek amaçlı askeri personel ve ekipman hazırlıklarına başladığını duyurdu. Avustralya, Endonezya ve Pakistan’dan IŞİD’e katılan binlerce insan olduğu biliniyor ve yetkililer bunları desteklemediklerini açıklasalar da reel anlamda hiç bir önlem de almıyorlardı. Uzakdoğu ülkelerinden ilk kez Singapur IŞİD’e karşı olduğunu gösteren bir açıklama yaptı ve koalisyona katılacağını ilan etti. Singapur koalisyona katılan 34’üncü ülke olacak. Singapur’un havada yakıt ikmali gibi konularda koalisyona destek vereceği açıklandı.