Yavuz Ağıralioğlu’ndan tanzim satışı tepkisi

Yavuz Ağıralioğlu’ndan tanzim satışı tepkisi
İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu, Bugün süper devlet kuracağız diye başladığınız siyasi mücadelenizin, süpermarket kurmaya doğru gittiğini görmekten mustaribiz.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Bugün süper devlet kuracağız diye başladığınız siyasi mücadelenizin, süpermarket kurmaya doğru gittiğini görmekten mustaribiz. Halden anlayan devlet istiyoruz derken halcilik yapacak devletten bahsetmiyorduk” şeklinde konuştu.

Yavuz Ağıralioğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Yeteri kadar tasarruf oranı olmayan, Ar-Ge bütçelerine sahip olmayan, uluslararası rekabet için güçlü firma bünyesine sahip olmayan firmalarla bu sektörde mücadele edebilmemiz çok mümkün olmuyor bunu biliyorsunuz. Başımıza siyasi bir gaile geldiği zaman dış mihraklar cümlelerinin arkasında siyasi mazeret üreten hükümetimizin siyasi dilinin kendi milli varlıklarımızı dış mihrakların tasallutuna bu kadar açık teslim etmemesi lazımdır.

Kuvvetli bünyeler, başlarına gelen gaileleri savurmak için kendi öz dinamikleri ile mücadele edebilen bünyelerdir.

Başımıza gelen birtakım gayelerin dış mihraklar nedeni ile bizim başımıza geldiğini söylüyor olmak siyasi sorumsuzluk alanını oluşturmak anlamına geliyor. Hükümetimiz bir siyasi başarı yakaladığında iktisadi performansına alamet hakikatli bir mevzi kazandığında uluslararası camiadan hükümetimize yönelen takdir cümlelerini ‘Onlar da bizim ne kadar başarılı insanlar olduğumuzu gördüler’ diye göğüslüyor. Ama benzer başarısızlıklara uluslararası camiadan gelen şerhleri de ‘Siz kimsiniz ki bizim durumumuzu değerlendireceksiniz” şeklinde görüyorlar.

Bugün süper devlet kuracağız diye başladığınız siyasi mücadelenizin, süpermarket kurmaya doğru gittiğini görmekten mustaribiz. Halden anlayan devlet istiyoruz derken halcilik yapacak devletten bahsetmiyorduk.

Çiftçilerimizin yaş ortalaması 58. Bunun anlamı şudur: Babaları çiftçi olanın çocukları çiftçi değildir. Milletimizin ekilecek tarlaları alın terine muhtaç demektir.”

İlgili Haberler