YDUS sınavı ne zaman saat kaçta yapılacak?

YDUS sınavı ne zaman saat kaçta yapılacak?
2018 YDUS sınav giriş yerleri belli olmasının ardından binlerce doktor Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına girmeye hazırlanıyor. Peki, YDUS sınavı ne zaman yapılacak?

YDUS sınavı ne zaman saat kaçta yapılacak? Merak edilen sorulardan bir tanesi oldu. ÖSYM tıp mezunu doktorların yan dal uzmanlık eğitimi sınavına girebilmeleri için YDUS sınav giriş belgesini sayfasında duyurdu. ÖSYM yaptığı uyarıda, 23 Aralık 2018 tarihinde Ankara'da uygulanacak olan 2018-YDUS için adayların saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklarını ve adayların, fotoğrafsız nüfus cüzdanı ile sınava kesinlikle alınmayacaklarını belirtti.

YDUS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK

YDUS sınavı, 23 Aralık günü düzenlenecek. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesinden, 13 Aralık 2018 tarihinde saat 14.10'dan itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sınava giriş belgelerini edinebilecekler. Sınav soru ve cevaplarının ise, sınav tarihinden bir iki gün içerisinde yayınlanması bekleniyor. Sınav sonuçları ise ÖSYM'nin resmi internet duyurularak 24 Ocak 2019 tarihinde açıklanacağı belirtildi.

YDUS: TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI

1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun ve 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY) (http://tuk.saglik.gov.tr/mevzuat.html) uyarınca, Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde, üniversitelerin tıp fakültelerinde ve Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) yan dal uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar ile 1219 sayılı Kanunun Ek 14. maddesinin 2. fıkrası hükmünce, bu Kanunun Ek-1 sayılı çizelgesinin 3. sütununda uzmanlık eğitimini kısa süreli olarak yapabilecekleri belirlenen uzmanlar arasından ana dal uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Yarışma esaslarına dayanan Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS), mesleki bilgi üzerine yapılır. Sınavın amacı uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmektir.