Yemeden önce bu 5 yiyeceği asla yıkamayın  

Yemeden önce bu 5 yiyeceği asla yıkamayın  
Dünyayı kasıp kavuran salgın sonrası ne yazık ki insanlarda hijyen takıntısı baş göstermeye başladı. Hal böyle olunca yerli yersiz her yeri temizlemeye başlar olundu. Öyle ki bazı yiyecekleri yıllarca yıkamadan tükettiğimiz halde yıkayarak tüketir olduk. Uzmanların yapmış olduğu uyarılar bunun son derece yanlış olduğu yönünde. Bu yiyecekleri yıkamadan tüketmeniz gerekiyor.

Bugüne kadar yıkanmaması gereken yiyecekleri yıkadıktan sonra tüketenlerdenseniz bu alışkanlığınızdan hemen kurtulun. Mynet'in derlemesine göre yıkanmaması gereken yiyecekler şu şekilde:

1. YUMURTA

Çoğu kişi yumurtayı pişirmeden önce yıkamanın daha sağlıklı olduğu düşünür ama bilmedikleri bir şey var: Bakteriler tarafından kontaminasyona ( yabancı madde etkisiyle kirlenme veya saflığını kaybetme) uğramamaları için yumurtalara çözel bir madde konulur. Yıkadığınızda ise bu koruma ortadan kalkar.

2. TAVUK

Tavuk, en kolay besin zehirlenmesine neden olan bir gıda. Tüketirken oldukça dikkatli olmakta fayda var. Tavukta yer alan bakteriler sağlığımızı tehdit edebilir nitelikte. Tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine neden olan salmonella bakterisi, tavuğun yıkanmasıyla elinize yayılır. Bu süreçte tavuğu kesinlikle yıkamayın ve ürünü en kısa sürede pişirin. Tavuğu uzun bir süre bekletmek de oldukça tehlikeli.

3. KIRMIZI ET

Tavuk gibi kırmızı ette de aynı durum söz konusu.

4. MAKARNA

Makarnayı yıkadığınız taktirde içinde nişastayı akıtmış oluyorsunuz ve bu da makarna sosunun az emilmesine neden oluyor. Yıkamak isterseniz de pişirdikten sonra bunu gerçekleştirin.

5. MANTAR

Suyu çok fazla emdiği için mantarı yıkamak da sakıncalı. Yıkadığınız zaman elastikiyetini kaybederler.
Yumurta, Tavuk, Kırmızı et, Makarna, mantar, yıkanmaması gereken yiyecekler, asla yıkamayın,