Yemekten önce 2 kaşık yeterli! Lahana turşu suyu o sorunu geçiriyor

Yemekten önce 2 kaşık yeterli! Lahana turşu suyu o sorunu geçiriyor
Midemiz ve bağırsaklarımız aslında vücudumuzun beynimizden sonraki en önemli organlarından. Midemizin sindiremediği bir çok yiyecek ve içeceği sindire bilmenin yolları da var. Bunların başında lahana turşu suyu geliyor.

Midemiz hayatımız için en önemli organlardan biri. Midemizin sindiremediği bir çok yiyecek ve içecek sağlığımıza olumsuz anlamda etkiler bırakırken hayatımız içinde büyük risk oluşturuyor.

Güçlü bir mide ve sindirim sistemi olanların bağışıklık sistemide oldukça güçlü oluyor. Bağışıklık sistemi güçlü olanların virüslere hastalıklara yakalanma ihtimalide o denli daha düşük oluyor.

Midemizi güçlendirmek ve sağlıklı bir yaşam için size şimdi vereceğimiz bir kaç önemli tüyo çok daha sağlıklı olmanızı sağlayacak.

 Yediğiniz içtiğiniz yiyecek ve içecekleri çok daha kolay sindirebilecek ve hastalıklara karşı mücadele edebileceksiniz.

İşte herkesin bilmesi gereken Milliyet'in Pembenar ekinde yer alan o yararlı bilgiler:

1-HER YEMEKTEN ÖNCE ELMA SİRKESİ İÇİN

Her yemekten önce mümkünse 1 ya da 2 yemek kaşığı elma sirkesi içilmeli. Fermente elma sirkesi mide yanmasını giderip azalan mide enzimini yerine koyar. Aynı zamanda doğal bir dezenfektan olduğu için besinlerle alınan bakterileri de yok eder.

2-KIRMIZI PANCAR MİDE ASİDİNİ DENGELİYOR

Haşlanmış ya da fermente edilmiş kırmızı pancar, mide asidi olan betain Hcl için en iyi kaynaktır. Kırmızı pancar, safra asitlerini de uyaracağından kabızlığa çok iyi gelir. Hatta haşlanmış pancarı elma sirkesiyle birlikte tüketmek de fermente edemeyenler için çok kısa ve net çözümdür.

3-YEMEK ÖNCESİ VE YEMEK BOYUNCA SU İÇMEYİN

Yemeğe 15 dakika kala su tüketimini sonlandırın. Yemek boyunca ve yemekten 1 saat sonrasına kadar su içmeyin. Düşük mide asidi hazmı zorlarken onun, su ya da diğer sıvılar tarafından seyreltilmesi, hazmı daha da zorlaştırır.

4-LOKMALARINIZI 8-9 KEZ ÇİĞNEYİN

Lokmalar mutlaka iyice çiğnenmeli, her lokma için bu sayı 8-9 kez olmalı. İyice çiğnenen besinlerin sindirimi kolaylaşır ve beyin, tokluk hissini daha çabuk kavrar.

5-AKŞAM ÇİĞ SALATA TÜKETMEYİN

Akşam öğününde salata tüketilmemeli. Çiğ sebze ve meyvelerin hazmı zor olur. Bu sebeple daha çabuk sindirilebilen buharda pişirilmiş sebze, zeytinyağlı sebze, avokado ya da fermente sebzeler tercih edilmeli.

6-LAHANA TURŞUSU SUYU TÜKETİN

Ev yapımı fermente gıdalar sindirime yardımcı olan, bağırsak florasını güçlendiren ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren önemli probiyotik besinlerdendir. Evde fermente edilmiş lahana turşusu suyu aynı sirke kullanımındaki gibi yemekten önce 1 ya da 2 yemek kaşığı içilebilir.

7-HAMUR İŞİ VE MAYALI ÜRÜNLERİ AZALTIN

Beslenme düzeninde hamur işi ve mayalı karbonhidrat grubu azaltılmalı, protein içeren besinler daha çok tüketilmeli.