Yeni Akit yazarından çarpıcı iddia: “Erdoğan yeni parti kurabilir”

Yeni Akit yazarından çarpıcı iddia: “Erdoğan yeni parti kurabilir”
AKP’nin seçim kampanyasını eleştiren Dilipak, “Erdoğan markası hoyratça kullanılıyor” diye yazdı. AKP’nin oy kaybetmesi durumunda erken seçimin gündeme geleceğini ifade eden Dilipak, AKP dağılma sürecine girerse, Erdoğan’ın yeni parti kuracağını söyledi.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi gündemi değerlendirdi.

AKP’nin hatalarla dolu bir seçim kampanyası yürüttüğünü vurgulayan Dilipak, “AK Parti Erdoğan markasını hoyratça kullanıyor. Haddinden fazla olan her şey, gayedeki hikmeti yok eder. Seçim kampanyasında ciddi hatalar yapılıyor. Yüze yüze sonuna geldik ama bu herkes için, aynı zamanda ülke için yıpratıcı oldu. Toplum çok gerildi. Bazı söylemler geri tepecek gibi gözüküyor.” ifadelerini kullandı.

“AKP OY YEREL SEÇİMLERDE OY KAYBEDERSE…”

AKP’nin yerel seçimlerden oy kaybı ile çıkmasının erken genel seçimin önünü açacağını ileri süren Dilipak, “Eğer AK Parti seçimden oy kaybederek çıkarsa, bunun aynı zamanda bir referandum özelliğini taşıdığını söyleyerek AK Parti üzerinde baskı kurmaya çalışacaklar. Eğer Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Urfa gibi iller kaybedilirse meşruiyet tartışması başlatıp, erken seçim yaygarası koparacaklar” diye yazdı.

“AKP SEÇİM SONRASI DAĞILMA SÜRECİNE GİRERSE…”

AKP’nin dağılma sürecine girmesi olasılığı hakkında da yorumda bulunan Akit Yazarı, “Bütün bunlar olurken, AK Parti ve CHP çevresinden birileri yeni siyasi oluşumlar için kolları sıvayacak. Süreci kızıştırmak için, birileri döviz kozunu kullanacak. Kimine göre kaset savaşlarından söz ediliyor. Mansur Yavaş yolsuzluk sebebi ile mahkûm edilecek olursa, başkalarına ait yolsuzluk dosyaları gündeme getirilecek. İşler çok karışırsa, Erdoğan, AK Parti dağılma sürecine girerse, kendi de yeni bir siyasi oluşuma gidebilir mi diye soranlar da var” dedi. Dilipak’ın yazısından bazı dikkat çeken başlıklar şunlar:

“TOPLUMDA UMUTTAN ÇOK KORKU HAKİM”

“İnsanlar merak ediyor. Siyasette her şey oluyor. AK Parti Gülen’le kol kola giderken bugün karşı karşıya geldi. 28 Şubat’ta karşı karşıya olanlar, bugün kol kola girdi. MHP dün nerede idi, bugün nerede duruyor. Peki yarın, FETÖ ile BÇG kol kola girerse ne olacak!? Sonuçta her ikisi de ABD’nin maşası değil mi? Kimine göre, seçimden sonra zaten dış borç, kur-faiz baskısı ile ekonomideki muhtemel dalgalanma siyasi dengelerin daha da bozulmasına sebep olacak! Toplumda umuttan çok korku hakim. Herkes tedirgin bir bekleyiş içinde... İyimser yorumlar gerçekçi bulunmuyor.”

“PARK AÇILIŞLARI, İŞSİZ KESİMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

“Seçimlere zaten çok az bir zaman kaldı. Seçimde sandıktan istikrar çıkmaz ise piyasanın alacağı hal esnafı korkutuyor. Park açılışları, spor kulüpleri ile ilgili siyasi muhabbetler, işsiz kesimin üzerinden olumsuz etki yapıyor. Görünen o ki siyaset de, bürokrasi de seçime odaklandı ve herkes sonuçları bekliyor. Bir yandan da göz ucuyla, dünyadaki ve bölgedeki gelişmeleri izliyor insanlar.”