Yeni Çözüm Süreci Başlıyor!

Yeni Çözüm Süreci Başlıyor!
Hükümet yeni bir çözüm süreci başlatmak için tüm hazırlıklarını tamamladı. HDP'nin dahil olmayacağı belirtilen süreçte muhatapların tıpkı çözüm sürecinde olduğu gibi 380 kişilik yeni bir akiller grubu olacağı belirtiliyor.

7 Haziran seçimleri öncesinde ani bir şekilde sonlandırılan Çözüm Süreci'nin yeniden başlatılacağı ileri sürülüyor. Son dönemde hükümete yakınlığı ve kulis haberleriyle bilinen Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, aralarında kanaat önderi, STK temsilcisi, aşiret lideri gibi Kürtlerin bulunduğu 380 kişilik muhatap listesi çoktan hazırlanmış durumda. 

DÜZENLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Cumhurbaşkanlığı’nın bir süre önce başlattığı 'bölgenin kanaat önderleriyle bir araya gelme' toplantılarının ardından, sorunların çözümünde düzenli görüşmeler yapılacak 380 kişilik liste yapıldı.

Bölge halkının sorunlarının çözümünde, devletle aralarında köprü oluşturacak yeni bir mekanizma kurmak istediği belirtilen hükümet, bu konuda art arda toplantılar yaptı. AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) da son iki toplantısını bu konuya ayırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 27 Ekim’de yaptığı ‘kanaat önderleri’ toplantısından çıkan sonuçlar da MYK’da değerlendirildi.

HDP'NİN BOŞLUĞUNU DOLDURACAKLAR!

Her il için ayrı belirlenen isimlerin bulunduğu toplam 380 ‘yeni muhataba’, bölge sorunlarının çözümü ve devletle olan bağlarının kopmaması için neler yapılması gerektiği soruluyor. Bu isimlerin bir kısmının HDP’ye yakın olduğu ve HDP’lilerle kesilen diyaloğun yarattığı boşluğu dolduracağı iddia ediliyor. Yeni isimlerin, Kürtlerin sözcülüğünü yapacak yeni muhataplar olmasının planlandığı belirtiliyor.

Yapılan taramalarda, bölgedeki güçlü aileler, dini liderler, kanaat önderleri ve STK’lar içinde hem bölgenin sorunlarına duyarlı, hem de devlet ve ülkenin bütünlüğü ile sorunu olmayan isimler belirlendi. Rol üstlenecek ailelerin geçmiş yıllarda olduğu gibi, terörle mücadele için değil, diyalog için kullanılacağı ifade edildi..