Yeni çözüm sürecinin koordinatörü belli oldu iddiası

Yeni çözüm sürecinin koordinatörü belli oldu iddiası
YSK'nın İstanbul kararının ardından çalışmaların başladığı AKP'de seçim stratejisinin HDP'li seçmenler üzerine yoğunlaştığı, koordinasyonu ise Mehmet Özhaseki'nin yürüteceği belirtildi.

Yerel seçimlerde büyükşehirleri kaybederek ağır yara alan AKP'nin seçimlerin ardından peşmerge yönetimindeki Erbil ile temasa geçmesi dikkat çekmişti.

Geçtiğimiz günlerde bebek katili Abdullah Öcalan'ın da sekiz yıl aranın ardından avukatlarıyla görüştürülmesi ve mesajının paylaşılması yeni bir sözde çözüm sürecinin habercisi olarak yorumlanmıştı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul'da seçimleri yenileme kararının ardından şehri kaybetmek istemeyen AKP'nin yeni bir strateji üzerinde durduğu iddia edildi.

KOORDİNATÖR ÖZHASEKİ

DW Türkçe’de yer alan habere göre, AKP 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimleri için HDP'li seçmenlerin üzerine yoğunlaştı. Öyle ki HDP'li seçmenin yoğunlukta olduğu 3. bölgede çalışmalarını yoğunlaştıracak olan AKP'de gruplar halinde sahaya milletvekili ve siyasetçiler gönderilecek.

Seçim koordinasyon merkezinin başına ise Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki getirilecek.

Özhaseki’nin İstanbul’da iş yapan müteahhitleri ‘markaja alacağı’ belirtiliyor. AKP’nin iş insanlarına ihale, iş garantisi gibi tekliflerle gideceği de kaydediliyor.

İlgili Haberler